Woonkamermeubelen

Ben jij op zoek naar meubelen voor in de woonkamer? Bij ons vindt je een prachtige en uitgebreide collectie met unieke woonkamermeubelen.

Een industriele vakkenkast als kamerverdeler

Roomdivider woonkamer

stalen-visgraat-kast-eiken.6

Wandkast woonkamer

industriele kast jesper

Opbergkast woonkamer

Welke meubels in de woonkamer?

Bij het inrichten van de woonkamer wordt meestal als eerst besloten waar de tv worden geplaatst en vervolgens waar de bank komt te staan. Vervolgens wordt gekeken hoeveel ruimte er is voor het kastje onder de tv. Maar welke meubelen zijn nog meer handig, functioneel of leuk voor de woonkamer?

Tip. Plaats de bank niet rechtstreeks tegen de muur maar houd deze een cm of 20 van de muur af. Plaats hierachter een banktafel op maat en vul hem met prachtige woonaccessoires voor een sfeervolle hoek.

Moeten alle woonkamermeubelen van dezelfde serie zijn?

Nee. Beter nog: absoluut niet. Het combineren van meubelen in de woonkamer is zo leuk en je zult zien dat door het combineren van meubelen passend bij de ruimte en jouw wensen en verwachtingen veel beter uit zal pakken als je misschien denkt. Waarom? Je kunt volledig rekening houden met jouw woonkamer afmetingen en ook met de wensen die je hebt voor het meubel. Natuurlijk kun je niet zomaar alles bij elkaar zetten. Het is wel handig dat kleuren en stijlen door de hele ruimte terugkomen.

Nog een leeg hoekje in de woonkamer..

Heb je nog een lege hoek in de woonkamer? Perfect, wij houden van sfeerhoekjes creëren. Plaats er een mooi fauteuil met een bijzettafeltje en een mooie staande vloerlamp of wandlampje. Nog een wandplankje op de muur met een aantal leuke boeken en je hebt een heerlijk leeshoekje.

Geen lezer? Wat dacht je van een groepje met planten. Mix en match jouw favoriete plantjes in verschillende potten en plaats ze in diverse hoogtes door middel van plantentafels. Naast het feit dat planten veel sfeer geven helpen ze ook bij het ontspannen.

Woonkamermeubelen: Kasten voor de woonkamer

Welke kasten kies je voor de woonkamer? Dat hangt natuurlijk af van het doel van de kast in de woonkamer. Ben je op zoek naar een kast die je veel opbergruimte gaat opleveren kies dan voor een kast met veel deuren of lades waarachter je alle spullen kwijt kunt. Heb je een lange muur in de woonkamer waar je een kast voor zoekt kies dan voor een wandkast met open en dichte ruimte. Hierin kun je spullen uit het zicht opbergen maar heb je ook veel ruimte voor mooie woonaccessoires, boeken, planten etc. om sfeer toe te voegen aan de woonkamer.

Woonkamermeubelen voor een kleine woonkamer

Is de woonkamer niet zo groot, dan is het nog belangrijker om van te voren goed na te denken over de meubelen die je in de ruimte gaat plaatsen. Bij een kleine woonkamer kies je liever voor een aantal grote items als heel veel kleine meubelen. De woonkamer oogt dan overzichtelijker en ruimtelijker. Denk goed na hoeveel opbergruimte deze meubelen moeten opleveren zodat er zo min mogelijk rondslingerende spullen hoeven zijn.

Tip. Meubelen op pootjes creëren een ruimtelijk en luchtig gevoel wat perfect is voor een kleine woonkamer.

8 tips om de woonkamer gezellig te maken

De woonkamer is een plek waar over het algemeen veel tijd wordt doorgebracht. Samen met het gezin, als stel, alleen of met vrienden. Het is een belangrijke ruimte in huis met veel functionele meubelstukken zoals de tv en bank. Deze woonkamer is vaak de plek waar je gasten ontvangt en ontspant na een lange werkdag. Het is dan ook belangrijk dat deze niet alleen functioneel wordt ingericht maar dat het ook een fijne plek is waar je goed kunt ontspannen. Daarom schreven we een aantal tips om de woonkamer gezellig te maken.

 1. Kleurgebruik in de woonkamer
  Warme kleuren voegen sfeer toe aan een ruimte. Dit hoef je natuurlijk niet te overdrijven. Je kunt best een koele kleur in huis toevoegen zonder dat het meteen sfeerloos is. Maar combineer het goed. Maak eventueel vooraf een moodboard van de kleuren en materialen die je in de woonkamer gaat gebruiken.
 2. Verlichting van de woonkamer
  Veel woningen hebben tegenwoordig wel ingebouwde verlichting in de vorm van spots of led strips. Maar door het toevoegen van sfeerverlichting, bijvoorbeeld een leuke tafellamp, vloerlamp of wandlamp creëer je direct meer sfeer. Let hierbij ook op de lichtbron, koel en fel licht geeft natuurlijk minder sfeer als warme, zachte lichtbronnen. Ook bij ingebouwde verlichting heb je vaak de mogelijkheid om te werken met een dimmer.
 3. Kussens op de bank
  Je hoeft niet perse een plofbank in de woonkamer te zetten om hem er uitnodigend uit te laten zien. Met mooie kussens en een warm plaid op de bank kun je dit gevoel ook creëren.
 4. Een opgeruimde woonkamer
  Persoonlijk vindt ik een woonkamer ook altijd gezelliger als deze is opgeruimd. Het hoeft geen steriele ruimte te zijn natuurlijk. Maar een rommelige woonkamer zorgt bij mij altijd voor een rommelig hoofd en dan kun je toch niet ontspannen. Houdt er dus bij het kiezen van woonkamermeubelen rekening mee hoeveel opbergruimte je nodig hebt.
 5. Persoonlijke accenten
  Als ik bij iemand de woonkamer instap vindt ik het geweldig om te zien dat deze matcht met iemands persoonlijkheid. Vaak zie je al snel of je met een praktisch persoon te maken hebt, een creatieve persoonlijkheid of iemand die van reizen houdt. Dit doe je door het toevoegen van persoonlijke accenten.
 6. Ook geur is belangrijk
  Belevenissen hangen vaak samen met geur. Denk er maar aan dat je bij iemand binnenstapt met veel huisdieren of een haardkachel, vaak associeer je hier ook een bepaalde geur bij. Er zijn heel veel heerlijke geurkaarsen, roomsprays en andere producten op de markt. Het is vaak even zoeken wat bij je past maar er is altijd wel een geur die je aanspreekt.
  Tip. Spray wat van die roomspray in de gordijnen, blijft lang hangen en is heerlijk als je het raam even openzet om te luchten.
 7. Planten in de woonkamer
  Een plant is ook echt een sfeermaker. Plaats ze in een mooie kast, op je tv meubel of maak een groepje met behulp van plantentafels.
 8. Kaarsen in de woonkamer
  Zeker een tip voor in de winter. Kaarsen zijn onmisbaar voor het creëren van een gezellige setting.