Muurdecoratie woonkamer

Ben je op zoek naar leuke, unieke of opvallende muurdecoratie voor in de woonkamer. Dan moet je hier zeker even rondkijken. Wij hebben een uitgebreide collectie met wandplanken, wandlampen, fotoplanken, wandrekken en andere sfeervolle wanddecoratie voor in de woonkamer.

Muurdecoratie voor boven de bank

Ben je nog op zoek naar iets langs om op de lege muur boven de bank te plaatsen. Wat dacht van ons honingraat wandrek, dit houten wandrek van massief eikenhout wordt handgemaakt in onze werkplaats en kan dienen als de eyecatcher in jouw woonkamer. Vul hem met leuke woonaccessoires en plantjes voor nog meer sfeer. En door het grote formaat heb je aan de muur niets anders meer nodig.

Wandplanken voor de muurdecoratie in de woonkamer

Leuke muurdecoratie in de woonkamer plaats je natuurlijk op een van onze wandplanken. Met een ruime collectie van meer dan 40 verschillende wandplanken die je vaak weer in verschillende maten kunt samenstellen is er altijd wel een wandplank die perfect aansluit bij jouw wensen en afmetingen. Het leuke van een wandplank is dat je steeds weer kunt wisselen met verschillende woonaccessoires zodat jouw huis door de seizoenen heen makkelijk met jouw ontwikkeling mee kan veranderen zonder steeds ingewikkelde of dure veranderingen aan te brengen.

De voordelen van een spiegel aan de muur in de woonkamer

Vroeger hing er bij ons thuis in iedere ruimte wel een spiegel. Een vriendinnetje vroeg ooit eens waarom mijn moeder toch zoveel spiegels in huis had hangen. Ik had er nog nooit bij stilgestaan.. in ieder huis waar we hadden gewoond had vrijwel iedere ruimte een spiegel. Ik heb er zelfs toen eigenlijk nooit naar gevraagd.. Tot ik jaren geleden mijn eerste huis kocht. Toen kreeg ik de tip dat een grote spiegel de ruimte groter kan doen lijken en het natuurlijke licht kan reflecteren waardoor de kamer niet alleen ruimtelijker maar ook helderder lijkt.

Sfeerverlichting aan de muur in de woonkamer

Wandlampen zijn niet alleen handig maar zorgen ook voor een flinke dosis sfeer in je woonkamer. Je kunt wandlampen op verschillende manieren inzetten. Ze kunnen zacht en diffuus licht uitstralen wat een gezellige en warme sfeer creëert in de ruimte. Maar je kunt met een wandlamp ook accentverlichting aanbrengen. Bovendien zijn veel wandlampen dimbaar waardoor je de lichtintensiteit kunt aanpassen aan de gewenste sfeer, of het nu gaat om een ontspannen avond of een vrolijk feestje. Al met al kunnen wandlampen dus een belangrijke rol spelen in het creëren van de gewenste sfeer in de woonkamer, of dat nu gezellig, ontspannen of juist levendig is.

Schilderijen of foto’s aan de muur in de woonkamer

Het plaatsen van schilderijen of foto’s aan de muur zorgt voor een goede dosis personality in de woonkamer. Maar het is natuurlijk wel leuk als je deze zo nu en dan eens kunt wisselen. Door de schilderijen of fotolijsten niet rechtstreeks aan de muur te bevestigen maar te plaatsen op een fotoplank ben je erg flexibel en creëer je gemakkelijk een stijlvolle setting. Zorg voor variatie in grootte en stijl voor een moderne look.

Voordelen van muurdecoratie in de woonkamer

  • Het geeft een huis een persoonlijke touch
  • Het zorgt voor sfeer en warmte
  • Het kan opbergmogelijkheden creëren zonder vloerruimte te kosten