De leukste plantentafels voor jouw interieur

Plaats je mooiste planten op een plantentafel. Plantentafels zijn er in vele vormen en maten. Bovendien zijn ze er ook in vele stijlen zodat je altijd een leuk plantentafeltje kunt vinden die past bij jouw woonstijl.

Hoge plantentafels

Het voordeel van een hoge plantentafel is dat je leuke plantje meer opvalt. Ook is het perfect om dat saaie hoekje in huis te decoreren. Daarnaast vinden wij de combinatie van een grote plant in een mooie pot op de vloer i.c.m. een hoog plantentafeltje met een kleinere plant perfect. Maar een hoge plantentafel is ook erg leuk naast de bank of bij een groepje plantentafels.

bijzettafel-zwart-met-plant
plantentafels-zwart-metaalmango
stoere-kruk-als-plantentafel

Plantentafels in verschillende vormen

Onze plantentafel vindt je in verschillende maten, materialen en kleuren, zodat er altijd een optie is die bij je past. We bieden zelfs leuke planten tafel combinaties aan. Zo kun je de leukste groepjes maken om dat lege hoekje in de woonkamer te vullen. En door te spelen met diverse plantentafels in hoog en laag kun je op een kleine vloerruimte toch een leuk display aan verschillende plantentafels creëren.

vierkante plantentafels
De leukste plantentafels voor jouw interieur
houten plantentafel
De leukste plantentafels voor jouw interieur
groepje plantentafels
De leukste plantentafels voor jouw interieur

Voordelen van onze plantentafels

 • Past bij een industriële woonstijl.
 • Zorgt dat jouw plant extra opvalt.
 • Laat kleine plantjes groter lijken.
 • Snelle levering en vele verschillende soorten en stijlen.

De leukste planten voor op de plantentafel

 1. De monstera, ook wel gatenplant genoemd.
  Een stoere, volledig groene plant.
 2. Strelitzia ook wel paradijsvogelplant genoemd.
  Hierin heb je 2 soorten, de Strelitzia Reginae en de Strelitzia Nicolai.
  Beide zijn stoere, hoge kamerplanten.
 3. Een palm, fijne en vrij makkelijke kamerplanten met veel keuze.
  Creëeren direct het instant jungle gevoel.
 4. Alocasia, ook wel olifantsoor genoemd.
  Een leuke wijdvallende kamerplant met grote bladeren.
monstera plantentafels
Monstera plant met ladekast
Plantentafels strelitzia 2
Plantenzuilen met strelitzia
palm op plantentafel
Palm op bijzettafel Noby
plantentafels alocasia 4
Plantentafel met Alocasia / Olifantsoor

Groepje met verschillende plantentafels

Bij plantentafels gaat het om de mogelijkheden. Je kunt ze op een miljoen verschillende manieren combineren, of laat ons het werk voor je doen door een vaste groep te kiezen. We hebben allerlei combinaties, dus of je nu op zoek bent naar een groep plantentafels met een minimalistische uitstraling of iets meer decoratiefs, bij ons zit je goed!

Plantentafels zijn een gemakkelijke en effectieve manier om je huis te transformeren. Maar je hoeft natuurlijk niet altijd voor een “echte” plantentafel te kiezen. Een krukje, pilaar of laptoptafel zijn hiervoor natuurlijk ook uitermate geschikt. Bekijk hier alle plantenzuilen.

De populariteit van de plantentafel

Plantentafels zijn de laatste jaren steeds populairder geworden onder plantenliefhebbers. Deze unieke meubelstukken bieden niet alleen een prachtige manier om je favoriete planten tentoon te stellen, maar ze brengen ook een vleugje groen in elke ruimte. Of je nu een kleine urban jungle wilt creëren of gewoon wat extra groen aan je interieur wilt toevoegen, een plantentafel is de perfecte keuze.

Met de toenemende populariteit van kamerplanten en het groeiende bewustzijn voor duurzaamheid en groen leven, is het geen verrassing dat plantentafels steeds meer gezien worden in woningen, kantoren en openbare ruimtes. Deze tafels bieden niet alleen een mooi platform voor je favoriete planten, maar ze helpen ook om ruimte te besparen en de luchtkwaliteit te verbeteren.

Plantentafels integreren in jouw interieur

Plantentafels zijn niet alleen functioneel voor het tonen van je geliefde planten, maar ze kunnen ook een geweldige toevoeging zijn aan het interieur van je huis. Het juiste ontwerp en de juiste styling kunnen een plantentafel transformeren tot een echte eyecatcher in elke kamer. Hier zijn een paar tips om plantentafels fijnloos te integreren in je interieur.

1. Kies de juiste plek: Plaats je plantentafel op een strategische plek in je huis waar deze goed tot zijn recht komt. Denk bijvoorbeeld aan een lege hoek, naast een raam of als middelpunt van de kamer. Door de tafel op de juiste plek te zetten, wordt het een prachtig onderdeel van de ruimte.

2. Speel met hoogte en verschillende soorten planten: Creëer dynamiek door verschillende hoogtes en soorten planten te combineren op je tafel. Kies voor grote vloerplanten naast kleinere tafelplanten of hangende planten boven de tafel om variatie toe te voegen. Dit zorgt voor een speels en sfeervol geheel.

3. Mix materialen: Speel met verschillende materialen voor zowel de tafel als de potten om textuur toe te voegen aan het interieur. Combineer bijvoorbeeld hout met keramiek of metaal met glas voor een moderne uitstraling. Door materialen te mixen, creëer je contrast en visuele aantrekkingskracht.

4. Stijl met decoratieve accessoires: Maak je plantentafel nog aantrekkelijker door decoratieve accessoires toe te voegen. Denk aan boeken, beeldjes, kaarsen of foto’s. Zorg ervoor dat de accessoires passen bij je interieurstijl en het thema van de kamer waarin de tafel zich bevindt. Deze kleine details geven je plantentafel een persoonlijk tintje en maken het tot een echt statement-stuk.

5. Experimenteer met verlichting: Verlichting kan een krachtig hulpmiddel zijn om je plantentafel extra sfeer te geven. Gebruik spots om specifieke planten uit te lichten of plaats subtiele verlichting achter de tafel om een warme gloed te creëren. Hierdoor wordt de focus gelegd op de prachtige planten en krijgt je interieur een gezellige uitstraling.

Door deze tips toe te passen kun je jouw plantentafels naadloos integreren in elk interieur en creëer je een harmonieuze balans tussen groen en design. Wees creatief, experimenteer met verschillende stijlen en materialen, maar zorg er bovenal voor dat jouw persoonlijke smaak weerspiegeld wordt in de styling van jouw plantentafels.