Douglashout voor de tuin

Douglashout is een perfecte keuze als hout voor de tuin. Met zijn warme uitstraling en duurzaamheid is douglashout een populaire optie voor allerlei projecten, van tuinmeubelen tot constructies zoals schuttingen en overkappingen.

Wat maakt douglashout zo bijzonder?

Ten eerste staat douglashout bekend om zijn natuurlijke schoonheid. De warme rode kleur en opvallende nerfpatronen geven elk stuk hout een unieke uitstraling. Of je nu op zoek bent naar een rustieke look of juist iets moderns wilt creëren, douglashout biedt eindeloze mogelijkheden.

Daarnaast is douglashout ook erg duurzaam. Het heeft van nature een hoge weerstand tegen schimmels en insecten, waardoor het lang meegaat zonder speciale behandeling. Bovendien kan douglashout goed tegen verschillende weersomstandigheden, van regen tot zonnestraling.

Eén van de grootste voordelen van werken met douglashout is de veelzijdigheid ervan. Dankzij de stevigheid en stabiliteit leent dit hout zich uitstekend voor diverse toepassingen: van het bouwen van een tuinhuisje of blokhut tot het maken van meubels zoals tafels en stoelen.

Mogelijkheden met douglashout.

Binnen ons assortiment vindt je vele tuinmeubelen van douglashout. Denk hierbij aan prachtige tuinbanken, loungesets en buitenkeukens. Maar ook tuintafels en schommelbanken. Verder zie je douglashout ook vaak terugkomen in schuttingwerk en overkappingen. Daarnaast kun je douglas houten planken natuurlijk ook gebruiken voor een leuke aftimmering in de tuin.

Duurzaamheidsklasse douglashout

Douglashout is niet alleen onwijs geliefd door zijn warme, luxe uitstraling maar ook door zijn hoge duurzaamheid. Douglas heeft namelijk duurzaamheidsklasse 3.
Onbehandeld heeft douglas een gemiddelde levensduur van 10-15 jaar. Maar voor de optimale levensduur of om de mooie kleur te behouden en het vergrijzen tegen te gaan heeft het de voorkeur om douglashout ook te behandelen.

Werking van douglashout

Douglas is een mooi houtsoort maa heeft wel een aantal eigenschappen waarvan wij het verstandig vinden om je dit te weten voordat je ervoor kiest douglas meubelen te bestellen of douglas houten planken te verwerken.

  • Scheurvorming
    Met het drogen van het hout zal douglas makkelijk scheuren. Dit is geen probleem voor de stevigheid van het meubel en geeft ook een uniek karakter. Maar dit vindt niet iedereen even mooi. Het is dan ook belangrijk om dit mee te wegen in uw keuze.
  • Vrijkomen van hars
    In de warmere periodes kunt u meemaken er een beetje hars vrijkomt uit uw plank. Dit noemen ze het bloeien van het hout. Dit is een natuurlijk proces. Wat u het beste kunt doen is dit even wegsteken.
  •  Verkleuring
    Douglas vergrijsd makkelijk. Wil je dit niet, behandel dan jaarlijks je meubel met een douglas olie.