DOUGLASHOUT VOOR UW TUINMEUBEL(S).

BBFEFFA7 47C8 41B4 8370 792DCD2D4CD4

VOOR TUIN-TERRAS-balkon

MOGELIJKHEDEN MET DOUGLASHOUT

DOUGLASHOUT IS EEN PRACHTIG HOUTSOORT VOOR BUITEN. ONWIJS POPULAIR EN HELEMAAL VAN NU WAAR ONWIJS STOERE MEUBELS VAN GEMAAKT WORDEN.

DOUGLAS HOUT HEEFT EEN UNIEKE KLEUR EN UITSTRALING MAAR ZAL ZONDER BEHANDELING NATUURLIJK VERGRIJZEN. DAAROM VINDT U HIERONDER MEER INFORMATIE OVER BEHANDELINGEN. ZOWEL KLEURLOOS ALS MET KLEUR.

BEKIJK HIER ONZE TUINKASTEN EN BUITENKEUKENS
BEKIJK HIER ONZE BLOEMBAKKEN
BEKIJK HIER ONZE LOUNGEBANKEN
BEKIJK HIER ONZE TAFELS
BEKIJK HIER ONZE SETS
BEKIJK HIER ONZE TUINBANKEN

douglas-bijzettafel-koen.1

DUURZAAMHEIDSKLASSE 3

DOUGLASHOUT IS NIET ALLEEN ONWIJS GELIEFD DOOR ZIJN WARME, LUXE UITSTRALING MAAR OOK DOOR ZIJN HOGE DUURZAAMHEID. DOUGLAS HOUT HEEFT NAMELIJK DUURZAAMHEIDSKLASSE 3.

ONBEHANDELD HEEFT DOUGLAS EEN GEMIDDELDE LEVENSDUUR VAN 10-15 JAAR.
MAAR VOOR DE OPTIMALE LEVENSDUUR / KWALITEIT IN DEZE JAREN HEEFT HET HOUT MET REGELMAAT BEHANDELEN DE VOORKEUR.

WERKING VAN DOUGLASHOUT

Douglas is een mooi rustiek houtsoort maar heeft wel een aantal eigenschappen waar u rekening mee moet houden voordat u een meubel van douglashout besteld.

  • Scheurvorming
    Met het drogen van het hout zal douglas makkelijk scheuren. Dit is geen probleem voor de stevigheid van het meubel en geeft ook een uniek karakter. Maar dit vindt niet iedereen even mooi. Het is dan ook belangrijk om dit mee te wegen in uw keuze.
  • Vrijkomen van hars
    In de warmere periodes kunt u meemaken er een beetje hars vrijkomt uit uw plank. Dit noemen ze het bloeien van het hout. Dit is een natuurlijk proces. Wat u het beste kunt doen is dit even wegsteken.
  •  Verkleuring
    Douglas vergrijsd makkelijk. Wilt u dit niet adviseren wij uw meubel ieder jaar met een kleurolie voor douglas te behandelen.

douglas-tuintafel-megan.3