Ovalen eettafel; praktisch, gezellig en stijlvol

Een ovalen eettafel is een praktische, gezellige en ruimtebesparende vorm voor de eetkamertafel. Er zijn vele voordelen om te kiezen voor een eetkamertafel met ovalen vorm. We leggen uit waarom we dit een prachtige vorm voor de eetkamertafel vinden. Ook vertellen we over de verschillende varianten, de onderstellen en afwerkingen.

Eiken eettafel deens ovaal met hongaarse punt motief

Deens ovalen eettafel met hongaarse punt

Een prachtige eye-catcher voor in de eetkamer of keuken, deze deens ovalen eettafel met hongaarse punt.

ovalen eettafel van eikenhout uit eigen werkplaats

Oneindig veel mogelijkheden voor de eetkamertafel ovaal

De ovalen tafelbladen worden bij ons volledig in eigen werkplaats gemaakt. Wat ervoor zorgt dat je zelf volledig vrij bent in het kiezen van de afmetingen, afwerkingen etc.

Eik eettafel deens ovaal met hongaarse punt motief

Welke onderstellen kunnen er onder een ovalen eettafel?

Onder ovalen tafels passen vele onderstellen, maar niet alle onderstellen zijn even stijlvol of geschikt onder deze eetkamertafels. Lees er hier alles over.

eettafel-deens-ovaal-Mara

Verschillende vormen voor de ovalen eettafel

Lees hier alles over de verschillende vormen voor de ovalen eetkamertafel en kijk welke het beste bij jouw past.

Waarom kiezen voor een eetkamertafel ovaal?

Een ovalen eettafel is niet zomaar een meubelstuk het is het centrum van gezelligheid en samenzijn in huis, maar het kent meer voordelen. Wij delen graag de belangrijkste voordelen voor het kiezen van een ovalen eetkamertafel.

Flexibele zitplaatsen met de eetkamertafel ovaal
Door de afwezigheid van scherpe hoeken kunnen ovale tafels meer zitplaatsen bieden dan rechthoekige tafels van vergelijkbare lengte. Dit maakt ze ideaal voor gezinnen of mensen die vaak gasten ontvangen, omdat ze meer mensen comfortabel kunnen plaatsen.
Een ruimtelijk gevoel met de ovalen eettafel
Ovalen eettafels een elegantere vorm dan rechthoekige tafels met dezelfde zitcapiciteit. Hierdoor nemen ze minder vloerruimte in beslag en kunnen ze de eetruimte een ruimtelijker gevoel geven. Dit is vooral gunstig in kleinere eetkamers of smallere doorlopen waar je optimaal gebruik wilt maken van de beschikbare ruimte.
Stijlvolle en elegante uitstraling
De ovalen eettafel heeft een elegante en tijdloze uitstraling, de vloeiende gebogen vormen voegen een vleugje verfijning toe aan de eetruimte en passen goed bij verschillende interieurstijlen.
Een sociale keuze
De ovale vorm moedigt gesprekken aan tafel aan omdat je elkaar makkelijk kan zien en bereiken aan de eetkamertafel.

Bekijk onze ovale eettafels hier of neem contact met ons op voor afwijkende combinaties.

Verschillende vormen voor de ovalen eettafel

Sommige woorden en vormen worden tegenwoordig zo door elkaar heen gebruikt dat het verwarrend kan worden. Dit vinden wij ook het geval met de vormen voor de eetkamertafel ovaal. Overal lees je deens ovaal, ovaal, elips, zweeds ovaal etc. Maar vele lijken deze vormen en varianten door elkaar heen te gebruiken, niet gek want het kan ook een beetje verwarrend zijn. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden gedeeld van de verschillende vormen van de ovalen eettafel, we hopen dat dit bijdraagt aan het maken van de juiste keuze.

eettafel Deens ovaal

Eettafel Deens Ovaal

Een Deens ovaal tafelblad zit qua vorm tussen een ovaal en een rechthoek in. Het is een geliefde vorm omdat je veel ruimte op het tafelblad houdt maar toch nog profiteert van de voordelen van een ovaalvormig blad.

eiken-tafel-ovaal-caty.4

Ovalen eettafels

Een ovaal heeft twee gelijke en tegenovergestelde zijden en gebogen zijden en geen rechte hoeken. Het kan verschillende verhoudingen hebben tussen de lange en korte assen, afhankelijk van de specifieke vorm.

Eiken eettafel met ronde kanten (40)

Rechthoekige tafel met ronde hoeken

Wat ook een populaire vorm is zijn ronde hoeken aan de kopse kanten, een combinatie van een ronde en rechthoekige tafel. Deze vorm is zowel praktisch als gezellig in grotere ruimtes. Bekijk hier deze tafel

Welke onderstellen kunnen er onder een ovalen eettafel

Onder ovalen tafels passen vele onderstellen, maar niet alle onderstellen zijn even stijlvol of geschikt onder deze eetkamertafels. Vaak worden onder deze eettafels wat verfijndere, elegante tafelpoten geplaatst. Ook is een poot in het midden zodat je volledig vrij bent rondom de tafel een goede keuze. Dit vergroot de flexibiliteit om rondom de tafel te zitten.

Het hout en de afwerking voor de eetkamertafel ovaal

De eetkamertafel ovaal wordt hoofdzakelijk gemaakt van eikenhout. Eikenhout heeft van zichzelf een mooie, lichte kleur en lakken wij af met een blanke, matte lak waardoor het natuurlijke aspect wordt behouden. Het kan natuurlijk dat de kleur van blank eikenhout niet helemaal binnen je smaak valt of dat het niet combineert met andere interieuritems. Daarvoor hebben wij een kleurenwand met vele prachtige kleuren om het hout te kleuren naar jouw wens. Bovendien kun je natuurlijk ook kiezen voor een zwart ovalen blad. Daarnaast kun je voor de randen van het blad kiezen voor rechte randen of taps aflopende randen.

Oneindige mogelijkheden

De ovalen tafelbladen worden bij ons volledig in eigen werkplaats gemaakt. Wat ervoor zorgt dat je zelf volledig vrij bent in het kiezen van de afmetingen, afwerkingen etc.

Daarnaast hebben wij ook een grote collectie met stalen onderstellen en anders kunnen we een onderstel ook op maat realiseren. Dit samen zorgt ervoor dat er geen beperkingen zijn in het samenstellen van jouw eetkamertafel.

Eikenhouten eettafel deens ovaal met hongaarse punt motief

Wat dacht je van een deens ovalen eettafel met hongaarse punt blad. Gemaakt van massief eikenhout en met een zwart metalen onderstel.

ovalen eettafel van eikenhout uit eigen werkplaats

Al onze eettafels, waaronder de ovalen eetkamertafels worden vervaardigd in eigen werkplaats. Zo hebben wij zicht op de kwaliteit en kunnen wij onze tafels in iedere gewenste afmeting leveren.

deens ovalen eettafel van eikenhout - sfeerafbeelding

Ovalen eettafel van massief eikenhout met een stalen onderstel. Bekijk hier al onze ovalen eettafels