Kamado: de ultieme barbecue-ervaring.

pizza op de yakiniku kamado

Pizza’s bakken op de kamado

De kamado is een barbecue waar je vrijwel alles op kan maken. Dus ook pizza! Je kamado is namelijk niet alleen een hele veelzijdige barbecue maar ook super geschikt als pizza oven. Lees hier alles over pizza op de kamado.

grill-guru-medium-kamado

Belangrijke factoren bij de aankoop van een kamado.

Bij het kopen van een Keramische BBQ, ook wel Kamado genoemd, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hier vertellen wij hier meer over.

buitenkeuken-kamado-met-pizzamond

Hoe de kamado mijn barbecue-ervaring veranderde.

Vroeger bakte ik wat worstjes en hamburgers op de barbecue. Maar tegenwoordig maken we de lekkerste gerechten gewoon zelf op de kamado. Lees hier alles over mijn ervaring.

Wat is een kamado?

Een kamado is een keramische barbecue, vrijwel altijd in de vorm van een ei. Een barbecue die je qua uiterlijk snel zal herkennen. Misschien ben je er nog niet mee bekend. Maar na onze uitleg zal je een kamado barbecue anders gaan bekijken. De kans is groot dat je hem hierna op veel plaatsen zal zien staan. Bijvoorbeeld bij de slager of de buurman.

We horen regelmatig de vraag; maar kamado is toch een merk? Dit is een verwarring, kamado is geen merk maar een barbecue type. Om precies te zijn is het een keramische barbecue. Maar niet zomaar een barbecue, een hele veelzijdige barbecue.

De kamado is een allround kooktoestel voor buiten.

Wat kun je met een kamado?

Met een kamado worden veel gerechten kinderspel. Het instellen van de temperatuur gaat onwijs makkelijk en met het ruime aanbod handige accessoires wordt het alleen nog maar makkelijker om de heerlijkste gerechten te maken. Maar wat kun je dan zoal bereiden op een kamado? Nou.. bijna alles! Met een kamado kun je:

  • Grillen, hot & fast.
  • Slow cooking, denk aan pulled pork of spareribs.
  • Pizza’s bakken, een aanrader!
  • Taarten bakken, denk aan appeltaart of brownie.
  • Brood bakken, heel veel variaties.
  • En natuurlijk roken.
kamado barts meubelen
Kamado: de ultieme barbecue-ervaring.

” De kracht van de kamado schuilt grotendeels in het hoogwaardige keramiek.
Keramiek heeft als eigenschap dat het zeer goed isoleert en daardoor de warmte goed vasthoudt.

Kamado’s zijn ze de investering waard?

De kamado is een type barbecue die steeds populairder wordt onder barbecue-liefhebbers. Desondanks de vrij hoge aankoopprijs. Maar waarom zijn kamado’s vrij prijzig?

Een van de redenen dat kamado’s zo duur zijn is vanwege hun lange levensduur en duurzaamheid. Kamado’s zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen hoge temperaturen en weersinvloeden. Dit zorgt ervoor dat kamado’s jarenlang meegaan en niet snel vervangen hoeven te worden.

Daarnaast biedt een kamado veelzijdigheid in kookmogelijkheden. Door de unieke vorm en de mogelijkheid om de temperatuur nauwkeurig te regelen. Er kan op verschillende manieren gekookt worden, van slow cooking tot grillen en roken.

Kamado’s worden bovendien handgemaakt en ambachtelijk vervaardigd. Dit vakmanschap heeft invloed op de prijs. Maar zorgt ook voor een uniek product met een eigen karakter en uitstraling. Al deze factoren dragen bij aan de prijs van een kamado. Maar voor wie op zoek is naar de ultieme barbecue-ervaring is het de investering meer dan waard.

De veelzijdigheid van de kamado.

De Kamado is een veelzijdige barbecue die geschikt is voor verschillende soorten bereidingen. Een van de sterke punten van de Kamado is de temperatuurregeling. Door de luchttoevoer en de afvoer van rook te regelen kun je de Kamado perfect afstemmen op het gerecht dat je wilt bereiden. Of je nu wilt grillen, bakken of slow cooking toepast, met de Kamado kan het allemaal. Zo kun je bijvoorbeeld een heerlijke pizza bakken met de pizzasteen die je op de Kamado kunt plaatsen. Door de hoge temperaturen die de Kamado kan bereiken, wordt de pizza mooi krokant en krijgt hij een authentieke smaak. Kortom, de Kamado biedt een ultieme barbecue-ervaring door zijn veelzijdigheid en de mogelijkheid om verschillende bereidingstechnieken toe te passen.

Belangrijke factoren bij de aankoop van een kamado.

Bij het kopen van een Keramische BBQ, ook wel Kamado genoemd, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Het materiaal is bijvoorbeeld van groot belang. Een goede Kamado is gemaakt van dik en hittebestendig keramiek, waardoor de warmte goed behouden blijft en het vlees gelijkmatig gaart. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de garantie die wordt gegeven op de Kamado. Een goede garantie geeft je de zekerheid dat je barbecue lang mee zal gaan en eventuele defecten snel worden opgelost.

Accessoires zijn ook belangrijk, omdat deze je barbecue-ervaring nog beter kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan een pizzasteen of een grillrooster met meerdere niveaus. Het merk is natuurlijk ook van belang. Bekende merken hebben vaak meer ervaring en bieden betere kwaliteit. Tot slot is de prijs een belangrijke factor bij het kopen van een Kamado. Goedkopere modellen zijn vaak van mindere kwaliteit en gaan minder lang mee. Ook is de garantie op deze merken vaak kort en kun je geen vervangende onderdelen vinden. Hierdoor zul je er dus veel minder lang plezier van hebben.

Wij vinden het prettig dat hierin in een mooi balans is. Zoals bij de merken Yakiniku, Grill Guru. Beide kun je vrijwel alle onderdelen los bijbestellen en hebben ze een ruim aanbod met accessoires.

Wat zijn de verschillen tussen de verschillende kamado’s.

Merk en reputatie van de kamado
Er zijn verschillende kamado’s op de markt en deze hebben allemaal hun eigen kenmerken en eigenschappen. Het eerste verschil tussen de verschillende kamado’s is het merk en de reputatie. Sommige merken hebben een betere reputatie dan andere, wat kan resulteren in hogere prijzen.

Grootte van de kamado
Het tweede verschil is de grootte van de kamado. Er zijn kamado’s verkrijgbaar in verschillende maten, van klein tot zeer groot. Het formaat van de kamado is afhankelijk van de hoeveelheid voedsel die je wilt bereiden. Maar ook de grootte van de groep waarvoor je kookt.

Prijsklasse van de kamado’s
Het derde verschil is de prijsklasse van de kamado’s. Kamado’s variëren in prijs van enkele honderden tot duizenden euro’s. De prijs hangt af van de grootte, de kwaliteit van het materiaal en de extra functies die de kamado biedt. Kortom, bij het kiezen van de juiste kamado is het belangrijk om rekening te houden met het merk en de reputatie, de grootte en de prijsklasse van de kamado.

Hoe de kamado mijn barbecue-ervaring veranderde.

Hopelijk heb ik al veel vragen kunnen beantwoorden. Maar wat ik nog leuk vindt om aan te vullen, zeker voor degene die nog geen kamado gebruikers zijn is mijn persoonlijke ervaring.

Al als tiener stond ik bij ieder feestje rondom de barbecue. Een beetje hamburgers en kip-sate grillen, je kent het wel. Toen ik op mezelf ging wonen kocht ik dan ook een leuke gasbarbecue. Pas jaren later kwam ik toevallig in aanraking met de kamado. Eigenlijk omdat ons gevraagd werd om hier buitenkeukens voor te gaan ontwikkelen. Natuurlijk na een aantal maanden bezig te zijn met deze buitenkeukens wilde ik ook zo’n kamado.

Tegenwoordig zou ik niet anders meer willen. Onder onze overkapping staan dan ook 2 prachtige Yakiniku Large kamado’s. Hier maken we allerlei lekkere gerechten op. Favorieten bij ons zijn: Het low en slow bereiden van vlees, pizza avonden met het gezin (of de hele familie). Maar ook leuke zondags-recepten zoals taarten of brood bakken we met regelmaat op onze kamado’s. Wat onze favoriete kamado van deze 2 is? Daar zijn we nog niet over uit. Beide hebben ze prachtige, unieke eigenschappen.

Meer weten over onze kamado’s?
We vertellen je graag meer in onze showroom.
Of neem telefonisch / per mail contact met ons op.