Pizza op de kamado

alles over pizza op de kamado
Pizza op de kamado

Hoe bak je pizza in de kamado?
Hoe lang moet een pizza op de kamado?
Hoe krijg ik mijn kamado op 300℃.
Hoe gebruik je een pizzasteen op de kamado?
5 onmisbare accessoires voor het maken van pizza op een kamado bbq

Hoe bak je pizza in de kamado?

De kamado is een barbecue waar je vrijwel alles op kan maken. Dus ook pizza! Je kamado is namelijk niet alleen een hele veelzijdige barbecue maar ook super geschikt als pizza oven. Dit doe je door niet direct te grillen maar indirect, in feite verander je de kamado dan in een soort oven. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je het makkelijkst pizza bakt in de kamado.

pizza voorbereiden voor de kamado bbq
Pizza op de kamado
heerlijke pizzas bereiden op de kamado barbecue
Pizza op de kamado
pizza op de yakiniku kamado
Pizza op de kamado

Hoe lang moet een pizza op de kamado?

De exacte bereidingstijd is natuurlijk bij iedere pizza verschillend. Dit heeft te maken met de temperatuur, dikte en beleg van de pizza. Maar gemiddeld moet een pizza ongeveer 3-5 minuten gebakken worden in de kamado op 300℃. Hiervoor kun je de thermometer op de kamado prima aanhouden. We willen namelijk de temperatuur in de deksel weten.

Ga je meerdere pizza’s achter elkaar bakken? Zorg ervoor dat de kamado zo veel mogelijk dicht blijft. Dit zorgt ervoor dat er zo min mogelijk warmte weg kan en de temperatuur zo stabiel mogelijk blijft.

Hoe krijg ik mijn kamado op 300℃

Je weet waarschijnlijk al wel dat je de warmte in de kamado regelt door de luchtschuiven onder en bovenin. Even als herhaling: hoe meer zuurstof hoe hoger de temperatuur. Hoe minder zuurstof ( dus dichter de luchtschuiven ) hoe lager de temperatuur. Maar hoe krijg je hem nu op 300℃ om pizza’s te gaan bakken.

Hoe wij de kamado altijd klaarmaken voor het bakken van pizza’s is als volgt:
We vullen de kamado tot het maximale met marabu houtskool. Vervolgens zetten we de schuiven volledig open en steken we de kamado aan. Op dit moment hebben wij het hitteschild nog niet in de kamado geplaatst. We doen de deksel dicht en laten hem tot rond de 200℃ opwarmen. Daarna plaatsen we het hitteschild ookwel de heat deflector genoemd en de pizzasteen. Nu laat je hem verder op temperatuur komen maar ga je de schuiven al wel iets dichter zetten zodat hij niet te heet wordt. In de tussentijd kun je al aan de slag met het voorbereiden van je pizza.

Houdt tijdens het bereiden van de pizza wel met regelmaat de temperatuur in de gaten. Het is fijn als hij tussen de 300 en 320 graden stabiel blijft.

Tip. Maak de pizza’s, zeker als je nog maar net begonnen bent met het bereiden van pizza’s op de kamado, niet te dik. Anders loop je namelijk het risico dat de bodem nog niet gaar is maar de pizza wel verbrand. 🍕

Hoe gebruik je een pizzasteen op de kamado?

De pizzasteen gebruik je om direct je pizza op te bakken. Hierop komt dus direct je pizza te liggen zoals je kunt zien op deze foto. Het is voor het maken van de perfecte pizza belangrijk dat de kamado is ingesteld op de juiste temperatuur. Begin met niet al te dikke bodems, dit maakt het voor de beginner iets makkelijker.

5 onmisbare accessoires voor het maken van pizza op de kamado bbq

Om pizza’s te kunnen gaan bakken op de kamado heb je een aantal accessoires nodig voor je kamado. Allereerst maken we voor het bereiden van pizza gebruik van indirecte hitte. We hebben dus een heat deflector/hitteschild nodig. Maar wat hebben we nog meer aan accessoires nodig voor het maken van pizza op de kamado?

 1. De pizzasteen.
  De pizzasteen is er in vele maten van vrijwel alle merken.
 2. De pizza-schep.
  Onmisbaar om de pizza op de pizzasteen te leggen en er weer af te halen.
 3. Goed houtskool
  Wij zijn fan van de marabu houtskool voor het bereiden van pizza.
 4. Een pizza snijder.
  Wij vinden deze pizza snijder geweldig!
 5. De pizzamond van Yakiniku.
  Oke, echt onmisbaar is deze misschien niet.. Maar voor ons is hij wel onmisbaar.
  Een luxe toevoeging voor iedereen die graag pizza’s, brood en taarten bakt op de kamado.
  De pizzamond van yakiniku is geschikt voor de large en xl.

Heerlijke pizza recepten voor de kamado

Ben je nog op zoek naar lekkere recepten voor de kamado. Wij hebben hier een aantal favoriete recepten gedeeld voor pizza van de kamado.

Maar wat wij zelf graag doen? Pizza avond met van alles. Vaak kijken we aan het eind van de week even welke verse groentes er nog over zijn. Tomaatjes, champignon, paprika een uitje? Maar bijvoorbeeld ook verse blad spinazie of taugé kan heel goed op de pizza. Lekker in combinatie met wat kip of pulled pork. Maar ook gyros of shoarma is heerlijk op de pizza. Vergeet het vlees natuurlijk niet van te voren even gaar te bakken.

Natuurlijk zetten wij dit gezellig in schaaltjes op tafel en stelt iedereen zijn favoriete pizza samen.
Een paar minuutjes op de kamado en klaar om te eten.