Speelhoek woonkamer

Wil jij een speelhoek creëren in de woonkamer voor jouw kleintje(s). Wij ontwerpen en maken onwijs leuke meubelen voor de leeftijdscategorie van 1-6 jaar. Wij hebben speelmeubelen voor tegen een grote wand maar ook voor een klein hoekje.

Tips voor het inrichten van de speelhoek in de woonkamer

Een speelhoek in de woonkamer is onwijs praktisch en gezellig. De kinderen kunnen heerlijk spelen terwijl jij een oogje in het zeil kan houden. Maar hoe creëer je nu een leuke speelhoek zonder dat je huis eruit ziet als een kinderspeeltuin.

 1. Bedenk welke ruimte je hebt en wilt vrijmaken voor de speelhoek in de woonkamer
  Hierna kun je makkelijker een keuze maken welke items er passen in de speelhoek.
 2. Plaats een leuk en bij voorkeur zacht vloerkleed in de speelhoek
  Op deze manier creëer je al een apart hoekje en kinderen spelen graag op hun knieën of op de grond. Op deze manier is er een warm en zacht speelplekje. Dit is minder geschikt als je wilt dat ze ook echt kunnen knutselen en verven in de speelhoek.
 3. Wissel het speelgoed af en toe af
  Door af en toe te wisselen van speelgoed blijft alles interessant. En wordt de speelhoek niet langzaam een verzamelplaats van spullen.
 4. Geef alles een vaste plek
  Als je zorgt dat alles een vast plekje heeft is het makkelijker voor jezelf en jouw kindje om alles op te ruimen

De voordelen van een speelhoek in de woonkamer

 • Een speelhoek in de woonkamer houdt het huis gemakkelijker opgeruimd
 • Kinderen vinden het fijn om een eigen plekje te hebben met hun spulletjes
 • Je bent in de buurt als ze je nodig hebben

Voldoende opbergruimte is onmisbaar voor de speelhoek

Om leuk te kunnen spelen is er natuurlijk wel het e.a. aan speelgoed nodig in de speelhoek. Persoonlijk ben ik van mening dat het overweldigend voor een kindje kan zijn als er 20 speelgoedbakken gevuld klaarstaan. En eerlijk.. wie wil nu 20 speelgoedbakken in de woonkamer moeten opruimen einde van de dag. Maar wat opbergruimte voor speelgoed is natuurlijk onmisbaar. Denk goed wat je in de speelhoek wilt aanbieden en zorg dat daar voldoende opbergruimte voor aanwezig is.

Wat hier goed werkte: 3 categorieën in de speelhoek en de rest even uit het zicht. Bijvoorbeeld: Kapla, auto’s en de knikkerbaan. Daarnaast mochten kleurboekjes er altijd liggen. De week erna wisselde we de knikkerbaan die niet meer zo populair was voor de dino’s etc. Maar wie weet heb jij een ander systeem wat goed werkt.

Leuke items voor de speelhoek in de woonkamer

Met onderstaande items creëer je makkelijk een speelse en stoere speelhoek in de woonkamer. Het zijn items die makkelijk te combineren zijn en toch veel sfeer en speelmogelijkheden bieden.

Maatwerk speelmeubelen voor de woonkamer

Heb jij een bijzondere wens voor de speelhoek in de woonkamer en kun je deze niet vervullen met een van de meubelen uit ons vaste assortiment speelmeubelen. Dan kunnen wij een speelmeubel op maat ontwerpen. Hieronder laten wij een aantal van deze maatwerk projecten zien.