VINTAGE EIKENHOUT VOOR BINNEN.

Vintage eikenhout is een prachtig houtsoort dat uitsluitend bedoeld is voor binnen gebruik.

MOGELIJKHEDEN MET VINTAGE EIKENHOUT

EIKENHOUT IS EEN PRACHTIG LUXE HOUTSOORT DIE VEEL WORDT TOEGEPAST IN ONZE WERKPLAATS. ZOWEL VOOR ONS BINNEN ASSORTIMENT.

MAAR WAT IS VINTAGE EIKENHOUT NU PRECIES?

VINTAGE EIKENHOUT IS RUSTIEK EIKENHOUT DAT WORDT GESTOOMT TOT DEZE PRACHTIGE, UNIEKE KLEUR.
HIERDOOR HEEFT HET HOUT DOOR EN DOOR DEZE WARME, UNIEKE KLEUR.

kastenset-van-3-vintage-eikenhout-en-staal-6

VINTAGE EIKENHOUT

EIGENSCHAPPEN & TOEPASSINGEN VOOR BINNEN

In onze werkplaats werken wij hoofdzakelijk met eikenhout. Het is een sterk, duurzaam houtsoort met een prachtige uitstraling. Geen gelamineerde platen od. maar echt massief eikenhout. Als u nog nooit massief (eiken)houten meubels heeft gehad zegt het u misschien (nog) niets maar met massief houten meubelen heeft u altijd iets te maken met het werken van het hout. Ondanks dat ons (vintage) eikenhout KD-gedroogd is voor het bewerken blijft hout altijd iets werken bij temperatuurschommelingen en wisselingen in de luchtvochtigheid. Hierdoor kunnen scheurtjes / noesten iets open gaan staan of kan er een haarscheur ontstaan. Uiteraard gaat dit niet ten koste van de kwaliteit / stabiliteit. Zie het als een stukje extra karakter, een cadeautje van moeder natuur.

 • Rustiek vintage eikenhout
  In eikenhout zijn er verschillende sorteringen. Dit heeft voornamelijk te maken met de hoeveelheid scheur/noest in het hout mag zitten. Ons vintage eikenhout valt in een gemiddelde klasse en zal hier en daar zichtbare scheuren/open noesten hebben.
 • Stoppen van scheur / noest
  Grotere scheurtjes/noesten kunnen we stoppen. Dit houd in dat de scheur/noest wordt gevuld met een stopsel. Hierin zijn 2 kleuren. Licht  of donker, in het geval van vintage adviseren wij altijd donker, dit is het natuurlijkste om te zien.
 • Optimale luchtvochtigheid
  Wilt u dat het hout bij u thuis het minimale zal werken door de periodes heen. Dan is het belangrijk de luchtvochtigheid in de gaten te houden. Optimaal voor het hout is deze tussen de 50 en 60%.
 • Onderhoud / vlekgevoelig
  Onbehandeld vintage eikenhout is erg vlekgevoelig. Niet behandelen heeft dan ook nooit onze voorkeur. Lees hieronder meer over het behandelen van eikenhout.

kastenset-van-3-vintage-eikenhout-en-staal-7

BEHANDELEN VINTAGE EIKENHOUT – BINNEN

Het behandelen van het eikenhout voor binnen toepassingen is hoofdzakelijk voor de kleur. Blank eikenhout is vrij licht en kan een iets gelige ondertoon hebben. De een vindt het prachtig de ander ziet liever een iets andere tint. Daarom is het ook mogelijk om het eikenhout door ons te laten oliën. Een kleurolie vraagt wel om iets meer onderhoud als bijvoorbeeld een matte coating. Een olie slijt namelijk en zal dus met enige regelmaat moeten worden bijgewerkt. Bekijk hieronder de verschillende oliën die wij op het eikenhout kunnen aanbieden.

Omdat vintage eikenhout iets duurder is als rustiek eikenhout adviseren wij vintage eikenhout lekker te laten behandelen met de ultra matte coating. Ook wel de 2-componenten lak genoemd. De kans is namelijk het grootst dat u vintage eikenhout heeft gekozen voor zijn unieke kleur. Wilt u toch gaan voor een olie is het verstandiger voor uw portemonnee om voor rustiek eikenhout als basis te gaan.

VINTAGE EIKENHOUT VOOR BUITEN.

Helaas hebben wij geen vintage eikenhout voor buiten. We adviseren dan ook om te kijken naar de mogelijkheden van rustiek eikenhout + een mooie oliebehandeling voor buiten toepassingen.