Blinde wandplank makkelijk ophangen in 7 stappen

Heb jij een zwevende / blinde wandplank bij ons besteld of ben je van plan deze te bestellen. Met dit gemakkelijk stappenplan hang jij hem binnen no-time op. Natuurlijk zijn er meerdere mogelijkheden maar dit vinden wij persoonlijk de makkelijkste manier.

Benodigdheden om de blinde wandplank op te hangen

Bij onze blinde wandplanken ontvang je 2 of meerdere blinde plankdragers. De exacte hoeveelheid is afhankelijk van het formaat van de plank. Dit zijn losse pinnen die je aan de muur monteert. Hier schuif je later de wandplank overheen.

Wat heb je zelf nodig om de wandplank makkelijk op te kunnen hangen?
– Een potlood
– Een waterpas
– Een boormachine met juiste formaat boor
– Een tangetje

Stap 1. Controleer of de wand geschikt is.

Controleer of je wand geschikt is voor zwevende wandplanken. Dit kan in principe op alle muren met uitzondering van holle wanden. Vergeet niet te controleren of er geen leidingwerk loopt op de plaats waar je de wandplank wilt bevestigen.

Stap 2. Controleer of je alle benodigdheden hebt ontvangen.

Jouw pakket hebben wij natuurlijk met zorg en aandacht samengesteld. Jouw wandplank is in onze werkplaats op maat gemaakt en eventueel naar keuze behandeld. Vervolgens ingepakt en nu bij jou aangekomen. Toch is het handig om op de voorhand even de laatste controle uit te voeren.

Dit zou in jouw pakket moeten zitten:
– De wandplank
– 2 (of meerdere) blinde wandbeugels. Het exacte aantal is afhankelijk van de lengte van de plank.
Je moet net zo veel blinde wandbeugels hebben als gaten in de plank.
– 2 (of meerdere) pluggen van 12mm behorend bij de wandpinnen.
– 2 (of meerdere) ringetjes ook weer behorend bij de pinnen.

Stap 3. Aftekenen van de wandplank op de muur.

Bepaal waar de plank op de muur moet komen te hangen. Pak nu je waterpas en potlood. Trek nu met behulp van je waterpas een rechte lijn, iets korter dan de wandplank, op de muur. Houd de plank net onder deze getrokken streep met de boorgaten naar boven. Nu kun je de juiste plek voor de boorgaten makkelijk markeren.

Stap 4. De gaten boren.

Het is nu tijd om de gaten te boren. Let goed op dat je hiervoor de juiste diameter boor gebruikt. Boor niet dieper dan nodig voor de plug. Je wilt niet per ongeluk uitkomen bij de buurvrouw. šŸ˜‰

Stap 5. De wandpinnen in de muur.

Duw nu de meegeleverde pluggen in de gaten. Schuif het ringetje om de pin. Draai deze wandpin vervolgens met behulp van een tangetje in de plug tot hij stevig vast zit.

Stap 6. De plank ophangen.

Nu je alle wandpinnen hebt gemonteerd kun je de wandplank hier overheen schuiven.

Stap 7. De wandplank stijlen.

Decoreer de wandplank met jouw favoriete items en deel het resultaat met ons. Elke maand verloten wij onder de inzendingen een gratis wandplank. Mee loten? Mail je foto(s) naar kim@bartsmeubelen.nl

wandplank-ophangen
Zware plank blind ophangen

Inspiratie nodig voor de zwevende wandplank?

Deze klanten gingen jullie al voor en genieten inmiddels van de extra sfeer en ruimte die de wandplank heeft toegevoegd aan hun woning.

wandplank_in_keuken
Boomstamwandplank in de keuken.
boomstamwandplank_in_de_keuken
Boomstam wandplank 40mm eikenhout in de keuken.
wandplank boomstam eikenhout
Boomstam wandplank 40mm dik massief eikenhout