Voor en -nadelen van wandplanken in de keuken

Misschien heb je er al eens over nagedacht om een wandplank in de keuken te hangen. Misschien denk je er zelfs wel aan om de keukenkastjes weg te halen en te vervangen voor mooie wandplanken. Om het allemaal wat luchtiger en ruimtelijker te laten ogen bijvoorbeeld. Maar wat zijn nu de grote voor en -nadelen van wandplanken in de keuken? We zetten ze hier voor je op een rijtje.

De voordelen van wandplanken in de keuken.

Wandplanken zijn een populaire keuze voor keukendecoratie en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Deze planken bieden niet alleen extra opbergruimte, maar brengen ook heel veel sfeer in de keuken.

De nadelen van wandplanken in de keuken.

  • Iets meer schoonmaakwerk, de spulletjes die erop staan “vangen” meer stof.
  • Beperkte bescherming tegen water en stof.
  • Als je een wandplank heel vol zet kan het wat rommelig ogen

De 3 favoriete wandplanken voor de keuken op dit moment

Wandplanken in de keuken zijn ruimtebesparend

Het eerste voordeel van wandplanken in de keuken is dat ze ruimtebesparend zijn. In kleinere keukens kan het moeilijk zijn om voldoende opbergruimte te vinden voor al je kookgerei, servies en andere keukenbenodigdheden. Wandplanken bieden dan een slimme oplossing omdat er geen vloerruimte verloren gaat. Hierdoor kun je al je spullen organiseren zonder dat je werkblad te vol raakt of je de ruimte moet vullen met kasten.

Wandplanken zorgen voor een open luchtige uitstraling in de keuken

Een ander voordeel van keukenplanken is dat ze zorgen voor een open en luchtige uitstraling in de keuken. Traditionele bovenkasten kunnen ruimtes donker en benauwd maken. Met wandplanken daarentegen blijft de ruimte open en creëer je een gevoel van ruimtelijkheid. Dit is vooral gunstig als je een kleine of gesloten keuken hebt.

Bekijk al onze wandplanken

Met wandplanken in de keuken kun je gemakkelijk bij veelgebruikte items

Een praktisch voordeel van wandplanken in de keuken is dat je gemakkelijk toegang hebt tot al je kookgerei. In plaats van door verschillende kastjes te moeten zoeken naar jouw veelgebruikte items heb je alles binnen handbereik. Dit bespaart niet alleen tijd tijdens het koken maar zorgt er ook voor dat je goed georganiseerd bent. En scheelt vragen van behulpzame partners in de keuken 😉

Planken in de keuken om sfeer te creëren

Wandplanken zijn bovendien een geweldige toevoeging aan de keukendecoratie omdat ze onwijs veel sfeer kunnen toevoegen. Zeker onze collectie eikenhouten wandplanken stralen een warme en natuurlijke uitstraling uit. Ze passen goed bij vele interieurstijlen, zoals modern, landelijk en scandinavisch. Onze houten wandplanken zijn gemaakt van massief hout, hierdoor zijn ze uiterst stevig en bieden ze een lange levensduur, zodat je verzekerd bent van lang plezier. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor wandplanken met stalen beugels of volledig metalen wandplanken. Afhankelijk van de stijl die jij wilt uitdragen.

Meer artikelen lezen over onze wandplanken?