Een wandplank in de keuken

Wij vinden wandplanken onmisbaar in de keuken. Het is een simpele, sfeervolle toevoeging en biedt zoveel voordelen. Ze zijn een stuk voordeliger als keukenkastjes en geven de ruimte een veel luchtigere, ruimtelijkere uitstraling. Vul de wandplank met glazen potten gevuld met verschillende pasta’s of plaats er jouw favoriete kookgerei op en je hebt meteen een leuke vibe in jouw keuken.

De keukenplank inrichten

Een plank in de keuken, hoe je hem ook inricht, brengt direct sfeer in jouw keuken. Bovendien kan het zorgen voor extra opbergruimte maar houdt het de ruimte wel licht en open. Keukenplanken vindt je in vele soorten, stijlen en maten zodat er altijd een keukenplank is die perfect in jouw keuken past.

Hoe hoog hang je de keukenplank?

Bij het bepalen van de hoogte waarop je de keukenplank hangt, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Ten eerste is persoonlijke voorkeur een belangrijke overweging. Sommige mensen geven er de voorkeur aan dat de plank op ooghoogte hangt, zodat ze gemakkelijk bij de spullen kunnen die erop staan. Anderen vinden het juist prettig als de plank iets hoger hangt, zodat er voldoende ruimte is om eronder te werken. Ook is het afhankelijk van wat je op de keukenplank gaat neerzetten.

De favoriete wandplanken voor de keuken op dit moment

zwevende-keukenplank

Deze stoere, zwevende wandplanken voor de keuken hebben een boomstamvoorzijde en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan jouw keuken.

industriele wandplank in de keuken

Met een industriele wandplank wordt jouw keuken nog stoerder. Deze keukenplanken combineren perfect met een industrieel interieur.

foto wandplank met blinde wandbeugels en afgeronde hoeken van eikenhout

Deze wandplank met ronde hoeken is stoer, warm en modern. Hij heeft een vriendelijke uitstraling en staat leuk bij een modern tegeltje.

Bekijk al onze wandplanken

Wat zet je op een plank in de keuken?

De keukenplank kun je natuurlijk op veel manieren inrichten. Vul hem met je favoriete kookboeken of potten met verschillende pasta’s. Kookboeken zijn een geweldige manier om je persoonlijke smaak en interesse in koken te showen. Plaats een paar van je favoriete kookboeken op de plank en laat ze zien aan iedereen die je keuken binnenkomt.

Daarnaast kun je mooie serviesstukken tentoonstellen, zoals unieke borden of vintage kopjes. Deze items voegen niet alleen een vleugje stijl toe aan je keuken, maar heb je zo ook handig binnen handbereik. Misschien heb jij wel een unieke verzameling servies die je graag zou willen laten zien, deze kun je natuurlijk ook mooi plaatsen op je wandplank in de keuken. Naast servies kun je hier natuurlijk ook je keukenmachine of koffiezetapparaat op een stijlvolle manier op plaatsen.

De keukenplank boven je aanrecht

Wil jij de wandplank in de keuken direct boven je aanrecht hangen? Dan zal je waarschijnlijk kiezen om hem praktisch te gebruiken. Bijvoorbeeld voor glazen, potten en kruiden, zodat je er gemakkelijk en snel bij kan. Maar je kunt hem natuurlijk ook vullen met leuke plantjes en fotolijsten om de keuken wat meer sfeer en eigen identiteit te geven. Kortom, met de keukenplank kun je alle kanten op. Wij denken dan ook dat dit altijd een mooie toevoeging is in de keuken.

Zoek je een keukenplank op maat?

Doordat wij het grootste deel van het assortiment wandplanken in eigen werkplaats produceren kunnen wij veel kanten op met onze keukenplanken. Kijk altijd eerst even of de keukenplank die jij zoekt niet wordt aangeboden in de juiste afmeting. Is dit niet het geval kun je gemakkelijk en snel contact met een van de dames op kantoor opnemen. Ze zullen dan jouw maatwerk keukenplank uitrekenen en vrijblijvend offreren. Ook voor het stellen van vragen kun je altijd bij ons terecht. En in onze showroom hangt ook een klein assortiment verschillende wandplanken.

De keukenkasten vervangen voor een wandplank of een combinatie aan keukenplanken?

Denk jij erover om de dichte keukenkastjes te vervangen voor een wandplank? Als je voldoende (dichte) opbergruimte in de keuken hebt kan dit een hele goede optie zijn. Het weghalen van de bovenste keukenkasten geeft namelijk een ruimtelijke, lichte vibe in de keuken. En door het terugplaatsen van keukenplanken kun je leuke accessoires toevoegen aan de keuken. Dit zal direct een persoonlijke, gezellige sfeer toevoegen. Alles over de voor en na-delen hiervan lees je hier terug.

Meer artikelen lezen?

keukenplanken met boomkant voor in de keuken

De voor- en nadelen van wandplanken in de keuken

bevestiging zwevende wandplank

Het bevestigen van de blinde / zwevende wandplank

wandplank-eik-rond4021

Houten wandplanken voor vele woonstijlen

boomstamwandplank_in_de_keuken

Binnenkijken: Wandplanken in de keuken