Het steigerhout voor de kinderkeuken

Tijdens het samenstellen van de kinderkeuken kun je kiezen uit nieuw steigerhout, behandeld / old-look steigerhout of gebruikt steigerhout. Ieder van deze soorten heeft natuurlijk zijn eigen voor en nadelen en kenmerken. Hieronder leggen wij graag de verschillen uit en zullen we voorbeelden laten zien van de verschillen middels verschillende kinderkeukens.

Een kinderkeuken van nieuw steigerhout

Nieuw steigerhout heeft een lichte kleur en wordt met name vaak gebruikt bij lichte interieurs of in combinatie met een kleurbehandeling. Dit steigerhout is niet geschikt om blank, zonder enige vorm van behandeling, buiten te plaatsen. Voor binnen is dit natuurlijk wel een geschikte keuze.

een kinderkeuken van nieuw steigerhout
Het steigerhout voor de kinderkeuken

Kinderkeukens van old-look steigerhout

De steigerhouten kinderkeuken wordt het vaakst besteld in old-look steigerhout. Hoogstwaarschijnlijk door de unieke kleur van onze old-look steigerplanken, deze kleur is makkelijk te combineren met andere kleuren in huis of het kinderdagverblijf. Ook voor buitengebruik is de eerste beschermlaag op deze manier al aanwezig.

speelkeukentje_buiten_2_old-look-steigerhout_vooraanzicht
Het steigerhout voor de kinderkeuken

Een kinderkeuken van gebruikt steigerhout

Voor kinderdagverblijven vinden we deze optie niet zo geschikt. Gebruikt steigerhout, ondanks zorgvuldig schuren, blijft altijd meer kans geven op splintervorming. Wat wel een voordeel is van gebruikt steigerhout is dat het een unieke karakteristieke uitstraling heeft wat zorgt voor een heel uniek effect. Dit past dan ook perfect in een industriele woonstijl of een landelijke woonstijl.

Speelkeuken 4 gebruikt steigerhout
Het steigerhout voor de kinderkeuken

Vergelijkbare berichten