Eiken boomstamtafel kopen voor in Hoogerheide

Denk jij eraan om een eikenhouten boomstamtafel te kopen voor in jouw woning? Bij Barts meubelen vindt je unieke boomstamtafels van massief eikenhout. Zowel voor de eetkamertafel als de salontafel. Met houten onderstel of stalen onderstel. Handgemaakt in eigen werkplaats, zo heb je altijd de ideale afmeting.

boomstamtafel kruispoot smal(40)
Boomstam eettafel met x-poot
eikenhouten-boomstam-bartafel(40)
Boomstam bartafel met x-poot
eikenhouten-boomblad-salontafel-1.13
Boomstam salontafel met u-poot
eiken boomstamtafel nate - sfeerfoto
Boomstam eettafel Nate

Verschillende varianten voor de eiken boomstamtafel in Hoogerheide

In de boomstamtafel variant kun je vele verschillende tafels bedenken, waarbij de boomstam eettafel natuurlijk de meest voorkomende is. Maar ze zijn ook uit te voeren in salontafels, bartafels en zelfs in tuintafels.

Eikenhouten boomstam eettafels

Onze boomstamtafels houden wij zo natuurlijk mogelijk. Uiteraard werken wij met terug gedroogd hout om het werken van het hout zo minimaal mogelijk te houden. Daarna verlijmen we de panelen in de gewenste maatvoering tot een prachtige tafel. Hierbij letten wij op de kleurnuances van de onderlinge delen en werken wij met brede lamellen. Een gemiddelde boomstamtafel bestaat uit 3 lamellen in de breedte en 1 uit de lengte.

Boomstam bartafels van eikenhout

Ook voor onze eikenhouten bartafels heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een boomstam afwerking. Dit is ook voor de bartafel een geliefde keuze, mede door de speelse vorm en het stoere karakter. Tegelijkertijd zorgt het ook voor warmte en sfeer in de keuken of eetkamer.
Alle boomstam bartafels bekijken >>

Boomstam salontafels van eiken

Wil jij een salontafel die aansluit bij jouw eikenhouten boomstam eettafel? Wat dacht je dan van een boomstam salontafel. Deze kan qua vormgeving volledig aansluiten bij jouw eetkamertafel maar dit hoeft natuurlijk niet.
Alle boomstam salontafels bekijken>>

Bestel jouw eiken boomstamtafel in iedere gewenste maat

Voor de boomstamtafel kun je iedere gewenste afmeting kiezen. Zowel in de lengte als de breedte. Voor de breedte werken wij altijd met een gemiddelde afmeting. Maar door de variërende boomstam zijde is hij natuurlijk niet overal precies even breed.

Volledige vrijheid omdat de boomstamtafels in eigen werkplaats worden verlijmd

Naast de mogelijkheden voor de afmetingen heb je meerdere vrijheden doordat wij de boomstamtafel op maat maken.

Grillige vormen of zo recht mogelijk

Denk hierbij aan de zijkanten van de boomkant. Houdt jij van een goede, grillige rand, hiermee bedoelen we veel golven zoals je op de hieronder begeleidende foto’s ziet. Of kies jij liever voor een boomstam met een zo recht mogelijke kant. Geef deze voorkeur aan bij het plaatsen van de bestelling. Dit zullen we ook bespreken als je besluit langs te komen.

boomstamtafel vintage ronde matrix.8
Boomstamtafel met grillige vorme
tafel boomstamblad + 4 stalen poten
Een boomstamkant met “rechte vorm”
eikenhouten boomstamtafel met licht grillige randen
Eiken boomstamtafel met licht grillige vorm
Boomstam bartafel industreel (40).2
Boomstam bartafel met zo recht mogelijke kan

Het behandelen en beschermen van de eiken boomstamtafel

Dat was de vorm van de boomstamtafel. Dan heb je natuurlijk ook nog verschil in het behandelen van het eikenhout van de boomstamtafels. Het hout laten behandelen of zelf behandelen is wel belangrijk i.v.m. de bescherming tegen vlekjes. Dit kan op verschillende manieren met verschillende resultaten.

Een andere kleur, mat lakken of een glanslaagje toevoegen?

Wil jij de uitstraling van de tafel zo natuurlijk mogelijk houden adviseren wij het door ons te laten coaten, dit doen wij met de 0% coating van Bluewolf. Dit is een matte, blanke coating die zorgt dat de tafel er zo natuurlijk mogelijk, haast onbehandeld uitziet. Wil je een glans toevoegen? Dan kunnen wij hem ook blank lakken maar dan met de 5% coating.

Wil jij een andere kleur? Dan zijn er 2 mogelijkheden, oliën of lakken. In de olie hebben we 2 prachtige kleuren, in de kleur hebben we meer dan 30 kleuren. De tafel wordt dan eerst gekleurd en alsnog met de blue wolf 0% of 5% naar keuze gecoat om de bescherming volledig te maken.

De eiken boomstamtafel thuis in Hoogerheide onderhouden

Wat heeft een eikenhouten boomstamtafel voor onderhoud nodig? Is het ingewikkeld of een grote taak? Dit zijn vragen die we regelmatig horen. Maar het valt best mee. Je kunt hem dagelijks reinigen met een sopje of water, belangrijk is alleen dat er geen bijtende producten worden gebruikt. Om te zorgen dat hij mooi blijft qua glans en de bescherming optimaal blijft kun je hem eens in de maand onderhouden met de onderhoudsspray.

Onderstellen en frames combineren met het eiken boomstamblad

De boomstamtafel laat zich uitstekend combineren met veel verschillende soorten onderstellen. Houten onderstellen en stalen onderstellen in verschillende vormen, kleuren en varianten. Dragend vanuit het midden van het blad of vanaf de hoeken. Zo kun jij volledig zelf bepalen wat jouw ideale combinatie is