Eiken boomstamtafel

Eikenhout staat bekend om zijn prachtige textuur, unieke houtnerven en stoere knoesten. Doordat wij massief eiken gebruiken om onze eiken boomstam tafels te creëren krijgen deze tafels deze natuurlijke charme mee. Iedere eiken boomstam tafel vertelt zijn eigen verhaal, met unieke groeipatronen en kenmerken. Het warme, authentieke gevoel van het eikenhout brengt de natuur naar binnen en creëert een gevoel van ontspanning.

Voordelen & kenmerken van de eiken boomstam tafel

Eikenhout is een prachtig houtsoort om boomstamtafels van te maken. Het heeft namelijk een mooie lichte kleur die wel veel warmte bevat. Daarnaast heeft het niet te veel kleurnuances waardoor het eikenhouten boomblad mooi rustig blijft. De natuurlijke golvende randen zorgen ervoor dat hij feilloos aansluit in vele woonstijlen. De organische vormen passen mooi in de woonstijl met ronde vormen, maar ook in een industriele woonstijl of moderne inrichting komt deze tafel tot zijn recht.

 • Unieke uitstraling ✨
  Elke boomstamtafel is een kunstwerk van moeder natuur. De onregelmatige vormen en prachtige houtnerf maken iedere tafel uniek en sfeervol.
 • Boomstamtafels zijn duurzaam 🌳
  Onze eikenhouten boomstamtafels zijn gemaakt om herinneringen aan te maken. Ze zijn bestand tegen dagelijks gebruik en kunnen generaties lang meegaan.
 • Milieuvriendelijk 🌿
  We zorgen dat ons hout afkomstig is van verantwoord beheerde bossen. Daarnaast zorgen wij dat “het afval” ook op een goede manier wordt verwerkt. Zo wordt het afvalhout gebruikt om te verwarmen en ook het zaagsel wordt opgehaald en hergebruikt. Zo hopen we ons steentje bij te kunnen dragen en kun je met een gerust hart genieten van je tafel.
 • Maatwerkmogelijkheden 🏡
  Pas jouw tafel aan met de afmetingen en afwerkingen die bij jouw stijl passen. Het is jouw tafel, op jouw manier!

De eiken boomstamtafel: duurzaam voor vele generaties

Een eikenhouten boomstam tafel is geen gewone aankoop. Het is een investering in kwaliteit, stijl en duurzaamheid die we zonder aarzeling iedereen kunnen aanbevelen. Onze boomstam tafels worden gemaakt van massief eikenhout. Eikenhout staat bekend om zijn duurzaamheid, het is bestand tegen slijtage en kan generaties lang meegaan. Daarnaast kun je de tafel aanpassen aan jouw specifieke maatwerk behoeften en combineer je deze met ieder onderstel.

Een kunstwerk van de natuur

Geen enkele tafel is hetzelfde. Iedere eikenhouten boomstam tafel is een kunstwerk van de natuur door zijn unieke houtnerf en vormen. Het voegt schoonheid toe aan je huis en verhoogt de algehele waarde van je interieur. Het is een investering waar je iedere dag van zult genieten.

De eiken boomstamtafel: kleuren of naturel?

Voor de afwerkingen van de eiken boomtafel kun je bij ons nog kiezen uit diverse mogelijkheden. In principe is de meest gekozen afwerking voor onze eiken boomstam tafel de 0% matte lak. Dit is een laklaag met zo min mogelijk glans welke ervoor zorgt dat de natuurlijke uitstraling zo goed mogelijk behouden blijft. Eventueel heb je deze ook in een zijdeglans variant.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om het blad een tintje te geven, bijvoorbeeld een koude of warme bruintint. Maar ook een white-wash of grey-wash is mogelijk. Als laatst hebben we ook nog diverse olie behandelingen voor het blad met hele mooie kleuren, dit is wel iets anders in onderhoud.

Het onderstel voor de eiken boomstamtafels

Online hebben we al vele verschillende combinaties qua onderstellen met een eikenhouten boomblad. Waardoor je direct online al vele eiken boomstamtafels direct kan samenstellen. Maar daar blijft het niet bij. Door ons grote assortiment onderstellen kun je vele verschillende combinaties maken.

Wellicht denk je aan een combinatie van een onderstel die je al op de site hebt gevonden met een boomstamblad en heb je deze nog niet als combi ontdekt. Geen enkel probleem dan maken we deze combinatie. Daarnaast is er ook de mogelijkheid dat je het perfecte onderstel niet online kan vinden. Ook dan kunnen we deze hoogstwaarschijnlijk in eigen werkplaats maken, zowel van hout als staal. Informeer naar de mogelijkheden.

Eetkamerstoelen aan de eiken boomstamtafel

De ideale eethoek is natuurlijk een combinatie van een fijne tafel en comfortabele stoelen. Eetkamerstoelen zijn er in vele soorten en maten. De maten hiervan kunnen ver uiteenlopen.Dit maakt de vraag: hoeveel stoelen passen er aan deze eiken boomstamtafel soms lastig. Heeft u al eetkamerstoelen en twijfelt u? Neem contact met ons op, wij adviseren u graag.

Bovendien hebben wij ons assortiment uitgebreid met een ruim aanbod eetkamerstoelen. Hiervan hebben wij de leukste modellen bij ons op locatie opgesteld staan. Natuurlijk niet iedere stoel in iedere kleur, maar wel vele stoelen in diverse stoffen. Door deze combinatie aan te bieden kunnen wij nog beter helpen met het uitzoeken van de juiste eiken boomstamtafel.

Levering aan huis door onze vriendelijke chauffeur

Na het plaatsen van een bestelling komt het beste gedeelte, oké fair, na het wachten tot we jouw tafel hebben gemaakt, namelijk de levering van jouw nieuwe boomstamtafel. Onze vriendelijke en toegewijde chauffeur komt de tafel bezorgen. Hierbij kan hij ook de montage, indien gewenst, verzorgen. Of je nu woont in het noorden, zuiden, oosten of westen van Nederland. Wij bezorgen en monteren de tafel middels eigen transport door het hele land.

Leuk feitje:
Onze chauffeur bezorgd 2-3 dagen per week alle meubelen. De andere dagen ondersteund hij de werkplaats.

De eiken boomstamtafel op maat

Wij maken de eikenhouten boomstam tafel in eigen werkplaats waardoor maatwerk geen enkel probleem is. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Of heb je een speciale afmeting. Neem contact met ons op.

De eiken boomstam tafel komen bekijken?

Dat kan in onze showroom te Heerle, Nabij Roosendaal en Bergen op Zoom.