Eiken boomstamtafel; sfeervolle tafels in alle maten

Eikenhout staat bekend om zijn prachtige textuur, unieke houtnerven en stoere knoesten. Doordat wij massief eiken gebruiken om onze boomstamtafels te creëren krijgen deze tafels deze natuurlijke charme mee. Elk exemplaar vertelt een verhaal, met unieke groeipatronen en kenmerken die het een kunstwerk op zich zullen maken. Het warme, authentieke gevoel van het eikenhout brengt de natuur naar binnen en creëert een gevoel van ontspanning.

De voordelen en kenmerken van eikenhout voor de boomstamtafel

Eikenhout is een prachtig houtsoort om boomstamtafels van te maken. Het heeft namelijk een mooie lichte kleur die wel veel warmte bevat. Daarnaast heeft het niet te veel kleurnuances waardoor het eikenhouten boomblad mooi rustig blijft. De natuurlijke golvende randen zorgen ervoor dat hij feilloos aansluit in vele woonstijlen. De organische vormen passen mooi in de woonstijl met ronde vormen, maar ook in een industriele woonstijl of moderne inrichting komt deze tafel tot zijn recht.

De eiken boomstamtafel is een duurzame tafel die generaties mee kan gaan

De nerfstructuur van het eikenhout in combinatie met een noest hier en daar zorgt ervoor dat iedere boomstamtafel een andere look en feel heeft. Bovendien zie je aan onze boomstamtafels al dat het degelijke, zware bladen zijn die gemaakt zijn om lang mee te gaan. De dichte structuur van het eikenhout en de warme kleur in combinatie met de natuurlijke tekening in het blad zorgen voor zijn unieke schoonheid. Combineer dit met een mooi onderstel en ben gegarandeerd van jarenlang plezier.

De afwerking van de boomstamtafel; zo natuurlijk mogelijk of een beetje kleur?

Voor de afwerkingen van de eiken boomstamtafel kun je bij ons nog kiezen uit diverse mogelijkheden. In principe is de meest gekozen afwerking voor onze eiken boomstamtafel de 0% matte lak. Dit is een laklaag met zo min mogelijk glans welke ervoor zorgt dat de natuurlijke uitstraling zo goed mogelijk behouden blijft. Eventueel heb je deze ook in een zijdeglans variant.

Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om het blad een tintje te geven, bijvoorbeeld voor een koudere bruintint of een warmere bruintint. Maar ook een white-wash is hierin bijvoorbeeld mogelijk. Als laatst hebben we ook nog diverse olie behandelingen voor het blad met hele mooie kleuren, dit is wel iets anders in onderhoud.

Eiken boomstamtafels uit eigen werkplaats

In de afmeting en afwerking naar jouw keuze.

Een onderstel kiezen voor jouw eiken boomstamtafel.

Online hebben we al vele verschillende combinaties qua onderstellen met een eikenhouten boomblad. Waardoor je direct online al vele eiken boomstamtafels direct kan samenstellen. Maar daar blijft het niet bij. Door ons grote assortiment onderstellen kun je vele verschillende combinaties maken.

Wellicht denk je aan een combinatie van een onderstel die je al op de site hebt gevonden met een boomstamblad en heb je deze nog niet als combi ontdekt. Dat is geen enkel probleem dan maken we deze combinatie voor u. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid dat het juiste onderstel helemaal niet online te vinden is. Ook dan kunnen we deze hoogstwaarschijnlijk in eigen werkplaats voor u maken, zowel van hout als van staal. Informeer naar de mogelijkheden.

Kleuren voor de eiken boomstamtafel.

Er zijn zoveel prachtige kleuren tegenwoordig dat we hebben besloten ons assortiment kleur behandelingen uit te breiden. Dit betekend dat wij op dit moment ongeveer 40 verschillende kleuren kunnen aanbieden voor jouw boomstam blad. Onwijs tof natuurlijk! Helaas is dit deel online nog niet helemaal ready omdat zoveel kleuren lastig zijn via een beeldscherm over te brengen. Maar bij ons in de showroom kunnen wij alle kleuren laten zien. Bovendien kunnen wij ook een proefstaal klaarmaken terwijl u wacht om mee naar huis te nemen.

Ook zijn we druk bezig alle kleurstalen online toe te voegen. Zo kunt u gemakkelijk thuis, vanaf de bank, een selectie kleurstalen bestellen. Match de kleurstaal met jouw vloer, de keuken of bekijk ze bij diverse lichtinvallen. En maak zo de perfecte keuze voor jouw eiken boomstamtafel.

Hoeveel stoelen aan de eiken boomstamtafel.

De ideale eethoek is natuurlijk een combinatie van een fijne eettafel en comfortabele eetkamerstoelen. Eetkamerstoelen zijn er in vele soorten en maten. De maten van eetkamerstoelen lopen ver uit elkaar. Dit maakt de vraag: hoeveel stoelen passen er aan deze eiken boomstamtafel soms lastig. Heeft u al eetkamerstoelen en twijfelt u? Neem contact met ons op, wij adviseren u graag. Bovendien hebben wij ons assortiment uitgebreid met een ruim aanbod eetkamerstoelen. Hiervan hebben wij het de leukste modellen bij ons op locatie opgesteld staan. Natuurlijk niet iedere stoel in iedere kleur, maar wel vele stoelen in diverse stoffen. Door deze combinatie aan te bieden kunnen wij nog beter helpen met het uitzoeken van de juiste eethoek combinatie.

Wij leveren de eiken boomstamtafel door heel Nederland.

Onze boomstamtafel zal in vrijwel alle gevallen worden bezorgd door onze vriendelijke chauffeur. Zo levering we de Boomstamtafel in Breda maar ook in Den-Haag en Dordrecht. Natuurlijk leveren wij deze ook in onze eigen gemeente Roosendaal en rondom Rotterdam zul je ons ook regelmatig zien rijden. Bijvoorbeeld in Heienoord, Sliedrecht of Gorinchem. Maar in feite leveren wij de boomstamtafel door heel Nederland en ben je altijd in de gelegenheid om te ervoor te kiezen dat onze eigen chauffeur deze bij je thuis monteert.

boomstamtafel matrix onderstel rond [800800]
Eiken boomstamtafel; sfeervolle tafels in alle maten
01.

Afmetingen

Jij bepaalt jouw ideale afmeting. Online vindt je heel veel verschillende maten in de keuze opties.

02.

Kleuren

Behalve de meest gekozen optie: blank eikenhout met een beschermende coating vindt je in onze showroom een wand vol kleurmogelijkheden.

03.

Kwaliteit.

Wij verlijmen onze tafelbladen zelf. We selecteren onze tafelbladen zorgvuldig met aandacht voor het mooiste resultaat!

04.

Combinaties.

Online bieden wij nog niet alle mogelijkheden aan qua combinaties tussen het blad en het onderstel. Mocht je jouw ideale combinatie nog niet kunnen vinden. Mail ons of kom langs.