Start je dag zonder stress met een opgeruimde hal

Met een goed opgeruimde hal kun je alles direct vinden, wat in de ochtend heel erg fijn werkt. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar die minuten in de ochtend zijn behoorlijk kostbaar.

Waar te beginnen met de hal opruimen

Het begint natuurlijk met een goede voorbereiding. Bedenk welke items jij (bijna) dagelijks nodig hebt door de seizoenen heen en hoeveel ruimte je nodig hebt om dit op te bergen. Ga daarna kijken welke items je nodig hebt om dit te realiseren. šŸ§¤šŸ‘ 

Schoenenrek industrieel 120cm eikenhout en staal
Start je dag zonder stress met een opgeruimde hal

Houd de hal makkelijk opgeruimd met deze items

Met deze tips helpen we je op weg om de hal praktisch en stijlvol in te richten. Want de hal is toch vaak een beetje een vergeten ruimte in huis.

 1. Wandkapstokken
  Plaats een stevige kapstok in de hal waar je voor ieder gezinslid 2 jassen aan kunt hangen. Zo is er altijd een plekje voor je jas en voorkom je dat ze toch op de grond gegooid worden of over een stoel worden gehangen. Bekijk ons assortiment wandkapstokken.
 2. Schoenenrek
  Hetzelfde geld eigenlijk ook voor de schoenen. Zorg dat in ieder geval je dagelijkse schoenen een plekje hebben in het schoenenrek. Dit voorkomt dat de schoenen uiteindelijk 3 rijen diep voor elkaar staan en in de woonkamer belanden. Bekijk hier ons assortiment schoenenrekken.
 3. Opbergmanden
  Gebruik decoratieve opbergmanden voor handschoenen, sjaals en andere accessoires. Dit helpt om kleine items makkelijk en netjes op te bergen. Bekijk hier al onze opbergmanden.
 4. Plaats een spiegel in de hal
  Hang een spiegel op in de hal. Het is niet alleen handig om een laatste blik te werpen op jezelf voordat je vertrekt, maar het geeft ook een gevoel van ruimte.
 5. Organisatie voor sleutels
  Gebruik een sleutelhouder of een specifieke plek om sleutels op te bergen. Dit voorkomt het (last-minute) zoeken naar je sleutelblos.
 6. Bereid je voor op de seizoenswisseling
  Berg seizoensgebonden items zoals winterjassen in de zomer op en vice versa. Dit voorkomt overvolle kapstokken en kasten.
 7. Bedenk welke items je nu nog geen plek hebt gegeven
  Er zullen vast nog items zijn die jij in de gang bewaard en nu nog niet benoemd zijn. Inventariseer welke items dit zijn en zorg dat deze ook een vaste plek krijgen. Vaste plekjes voor items zorgen ervoor dat het een gewoonte wordt om het op die plek neer te leggen.

Een alles in 1 opbergoplossing voor de hal

Naast al deze losse items vindt je in ons assortiment ook nog garderobekasten voor de hal. Dit zijn echte alles in 1 oplossingen voor het opgeruimd houden van de hal en kun je in iedere gewenste afmeting online samenstellen. Bekijk onze garderobekasten voor de hal >>

garderobekast eikenhout en staal 1.10
Start je dag zonder stress met een opgeruimde hal

Vergelijkbare berichten