Hoe kies je de perfecte industriële vakkenkast voor je huis?

Industriele vakkenkasten zijn niet alleen functioneel maar voegen ook een unieke uitstraling toe aan je interieur. Ze zijn veelzijdig en kunnen de perfecte oplossing zijn voor verschillende woonproblemen. In dit artikel bespreken we hoe je de perfecte industriële vakkenkast voor je huis kunt kiezen en welke woonproblemen ze kunnen oplossen.

Waar kun je aan denken bij het kiezen van de industriële vakkenkast

Bij het kiezen van de perfecte vakkenkast industrieel is. het handig om rekening te houden met een aantal belangrijke factoren.

  • Stijl: Bepaal welke stijl bij je interieur past. Veel staal voor een industriële, stoere look of juist wat meer hout voor warmte en een elegante uitstraling.
  • Formaat: Meet de beschikbare ruimte om te bepalen welke afmetingen het beste passen. Houd rekening met de hoogte, breedte en diepte.
  • Materiaal: Wij werken met massief hout zoals eikenhout, steigerhout, oud hout en kersenhout. Daarnaast wordt er gewerkt met stevig, zwaar staal.
  • Opbergruimte: Bedenk welke items je wilt opbergen achter deuren en welke open ruimte je wilt hebben voor het tentoonstellen van woonitems, boeken of planten. Misschien wil je wel je collectie met je vintage verzamelingen tentoonstellen?
  • Kleur: Zowel voor het stalen frame als het hout kun je kiezen voor diverse kleuren. Wij helpen je graag, indien nodig en gewenst, bij het uitzoeken van de juiste kleur voor jouw interieur.

De industriële vakkenkast bij ruimtegebrek in kleine kamers

Een veelvoorkomend probleem in kleinere kamers is een gebrek aan opslagruimte en plekjes om sfeer en persoonlijkheid te creëren. Industriële vakkenkasten zijn ideaal omdat ze verticale opslag bieden zonder veel vloeroppervlak in beslag te nemen. Kies een slanke, hoge kast om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte.

Het creëren van sfeer in de woonkamer

Een industriële vakkenkast kan dienen als het middelpunt van je woonkamer. Plaats er een mix van boeken, decoratieve items en planten in om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Bovendien heb je in de meeste vakkenkasten nog wat gesloten vakken, welke je kunt gebruiken voor het opbergen van praktische alledaagse spullen.

Een industriële vakkenkast voor in de keuken

Onze vakkenkast industrieel wordt met regelmaat gekozen in de keuken, evenals onze industriële vitrinekasten of buffetkasten. Een industriële vakkenkast in de keuken kan helpen bij het organiseren van potten, pannen en kookgerei. Je kunt er zelfs kruiden en kookboeken op kwijt voor een functionele en stijlvolle keukenopslag.