Welke soorten kasten zijn er?

Kasten zijn niet alleen praktisch om spullen in op te bergen, maar ze kunnen ook een belangrijk onderdeel vormen van jouw interieur. Echter zijn kasten er in veel verschillende stijlen en ontwerpen voor een kast dat het overweldigend kan voelen en het de zoektocht naar de juiste kast lastig kan maken. Om deze zoektocht wat makkelijker te maken is het handig om goed na te denken over waar je de kast voor wilt gebruiken. Wil je hem gebruiken om sfeer toe te voegen aan de ruimte, heb je hem nodig voor extra opbergruimte etc. Daarnaast is het handig om na te denken hoe groot de ruimte is waarin je hem wilt plaatsen. Wij delen hieronder een overzicht met de populairste soorten kasten. Ontdek zelf welk type kast het beste bij jouw past.

Kasten met legplanken, ook wel boekenkasten genoemd

Een boekenkast is een open kast met legplanken, van oorsprong bedacht om boeken in op te bergen. Maar ben je nu niet zo’n enthousiaste lezer kan het nog zijn dat de boekenkast het beste past bij jouw wensen en ruimte. Tegenwoordig wordt de boekenkast namelijk ook veel gebruikt als decoratief item om woonaccessoires, souvenirs of fotolijsten te plaatsen als pronkstukken voor de ruimte. Maar hij is natuurlijk ook heel geschikt om hem te vullen met platen. En ook in de werkkamer is hij heel handig voor alle mappen.

Kasten met open en dichte vakken

Waar een boekenkast bestaat uit lange legplanken is een vakkenkast een stuk speelser ingedeeld. Het is een stijlvol maar toch functioneel meubelstuk om jouw spullen te showen en op te bergen. Wij hebben binnen onze collectie industriele vakkenkasten verschillende types afhankelijk van wat jij nodig hebt in jouw ruimte. Zo hebben we vakkenkasten die volledig open zijn met speels verdeelde vakken om een statement te kunnen maken in jouw ruimte. Vul deze met een stapel boeken, decoratieve items en persoonlijke bezittingen. Vergeet ook geen plantje! Maar we hebben ook een grote collectie vakkenkasten met open vakken en dichte deuren of lades wat ervoor zorgt dat je niet alleen items kunt showen maar ook spullen onzichtbaar kunt opbergen, terwijl de open, luchtige uitstraling behouden blijft. Ook hebben wij nog een collectie houten vakkenkasten, deze zijn vaak wat voordeliger en robuuster, en vaak gekozen voor de hal of kinderkamer.

vakkenkast eikenhout en staal 6.3
“Wat een verademing, webwinkel met showroom waar nog echt zelf de producten worden gemaakt. Opvallen dat je iets op maat kan bestellen en pas achteraf betalen. Waar maak je dat nog mee?”
Klantenbeoordeling

Kasten met een combinatie van opbergruimte en showruimte: Buffetkasten / Vitrinekasten

Een buffetkast of vitrinekast is een meubelstuk dat je vaak terugvindt in de keuken of eetkamer. Het bestaat uit een combinatie van een opbergkast en open planken. Meestal is het onderste gedeelte gesloten en het bovenste gedeelte open. Het biedt veel ruimte voor het opbergen van serviesgoed, glazen en overige keukenaccessoires. Vaak wordt het mooiste servies tentoongesteld op de bovenste planken, soms voorzien van glazen deuren. Buffetkasten ofwel vitrinkasten zijn dan ook echt wel de ultieme combinatie tussen functioneel voor het opbergen van keukenspullen als decoratief, voor het toevoegen van karakter en persoonlijkheid aan je eetkamer of keuken. Wil jij het iets minder traditioneel, hebben wij ook nog stoere kasten voor de keuken / eetkamer in de categorie industriele kasten.

Lage kasten: Dressoirs

Een dressoir is een meubelstuk dat al eeuwenlang wordt gebruikt in huizen over de hele wereld. Het heeft zijn populariteit verworven vanwege de vele voordelen die het kan bieden in een interieur. De grootste functie van een dressoir is de opbergruimte die het biedt, met kastjes en lades helpt het bij het creëren van een georganiseerde en opgeruimde leefruimte. Daarnaast kan een dressoir ook dienen als decoratief element in je interieur. Dor de unieke ontwerpen en verschillende materialen kan het dienen als eyecatcher of verdeler van een ruimte. Vaak heeft een dressoir een hoogte van rond de 90cm, natuurlijk zijn er uitzonderingen.

Kasten met lades: Ladekasten

Een ladekast is een stijlvol meubel wat helpt om alle kleine, rondslingerende spullen op te bergen. Doordat een ladekast meerdere lades heeft kun je hierin je spullen gemakkelijk gesorteerd opbergen wat helpt het overzicht te bewaren. Dit helpt om je ruimte opgeruimd en overzichtelijk te houden. Handige items die je hierin kunt opbergen zijn bijvoorbeeld reservelampjes, batterijen, de afstandsbediening, opladers etc. Maar ook in de badkamer of slaapkamer kan een ladekast heel praktisch zijn voor je persoonlijke items. Bovendien hebben we ladekasten in vele woonstijlen zodat er altijd wel een ladekast is die perfect aansluit bij jouw andere meubelstukken.

Kasten voor in de hal: Garderobekasten

Een garderobekast is een praktisch en stijlvol meubel voor in de hal. Het is de plek waar je al je je jassen, tassen, schoenen en overige accessoires kunt opbergen. Garderobekasten creëren rust en eenheid maar zijn door hun stoere karakter toch sfeervol en warm binnenkomen. Bovendien maken wij onze garderobekasten in vele afmetingen, een hal is vaak toch wat beperkt in de ruimte en dan is het heel prettig dat je kan zorgen dat je de ruimte zo functioneel mogelijk kan benutten.

Meer leuke artikelen lezen?