Boekenkast Industrieel

Een industriele boekenkast kenmerkt zich door zijn stoere en minimalistische ontwerp. Er wordt gebruikt gemaakt van metaal en hout. De kasten hebben een open structuur, waarbij boeken en accessoires goed zichtbaar zijn. Boekenkasten worden vaak gekozen om een gezellige sfeer in de ruimte te brengen, hiervoor is het belangrijk dat deze op een goede manier worden ingericht, anders zou het wat rommelig kunnen ogen. Graag helpen wij je met enkele tips om de boekenkast industrieel in te richten.

Kenmerken en materialen voor industriele boekenkasten

Een belangrijk kenmerk van de boekenkast industrieel is het gebruik van metaal en in de meeste gevallen ook hout, vaak wat robuustere materialen. Staal is vaak het dominante materiaal dat wordt gebruikt voor het frame. Dit geeft de kast een stoer en industrieel uiterlijk. Meestal wordt dit gecombineerd met houten elementen, zoals eikenhouten legplanken om warmte en natuurlijkheid toe te voegen aan het geheel. Ook een combinatie met steigerhouten planken of oude houtsoorten wordt regelmatig gemaakt, dit zorgt voor een robuuste uitstraling.

Wat is de ideale diepte van een industriële boekenkast?

De ideale diepte voor een boekenkast is natuurlijk iets afhankelijk van het soort boeken wat je hierin wilt gaan plaatsen.

Wil je de kast vullen met kleine romannetjes hoeft de kast natuurlijk niet zo diep te zijn. Maar wil je hier grote boeken, ordners of ook nog wat leuke planten en woonaccessoires in kwijt ga je al naar een stuk dieper, dan adviseren wij een diepte van 40cm.

Gemiddeld hebben onze boekenkasten een diepte van 30 tot 40cm. Maar dit kan eventueel naar wens ook worden aangepast. Bedenk dus van te voren even wat jij precies wilt plaatsen in jouw nieuwe boekenkast.

woonkamerkasten - industriele boekenkasten op maat
Onze industriele boekenkasten zijn meer dan stevig genoeg om een grote collectie boeken te kunnen dragen.

Hoe stijl je de industriele boekenkast?

Als je een nieuwe boekenkast hebt gekocht begin je natuurlijk altijd met een lege basis. Wil je jouw huidige boekenkast opnieuw inrichten, om welke reden dan ook. Dan is onze tip: begin schoon, haal hem helemaal leeg, stof hem eventueel nog even af, zo start je weer met een frisse blik.

Bedenk wat je in de boekenkast wilt plaatsen, is dit een volledige boekencollectie of zijn het je favoriete woonaccessoires, souvenirs of planten? Bedenk welke items je als echte blikvangers wilt plaatsen en welke je minder speciaal vindt. De items die je het liefst wilt zien plaats je natuurlijk op ooghoogte.

Sorteer de boeken naar jou comfort

Ben jij van plan de boekenkast volledig te vullen met boeken? Bepaal dan van te voren op welke wijze jij de boeken het liefste sorteert.

Hierbij zijn er vele mogelijkheden, op kleur van de kaft, blauw bij blauw etc. Een sortering kan natuurlijk ook op formaat van de boeken op naam of genre.

Tip! Soms is het leuker om grote boeken liggend te plaatsen. De variatie in staande en liggende boeken kan een leuke speelse uitstraling geven in de boekenkast.

boekenkast industrieel gevuld met boeken
Boekenkast Industrieel

Woonaccessoires en boeken combineren in de boekenkast industrieel

Bij een kleinere collectie boeken gecombineerd met woonaccessoires vinden wij het mooi om de boeken liggend te plaatsen. Hierbij is het handig om rekening te houden met kleuren en formaten.

  • Balans en Rust: Wees niet bang om af en toe een lege ruimte over te laten in de boekenkast, dit creëert balans en rust.
  • Aandacht trekkers: Plaats wat grotere woonaccessoires of groepjes met wisselende formaten bij elkaar om de aandacht hiernaartoe te trekken.
wandkast steigerhout met liggend deel voor boeken
Boekenkast Industrieel

Enkele voorbeelden van industriele boekenkasten van eikenhout en staal:

stalen boekenkast met eikenhout 1
Stalen boekenkast met eikenhout
industriele boekenkast brave eikenhout en staal
Boekenkast Brave eikenhout en staal
Industriële boekenkast 5 in 100x220cm
Industriele boekenkast eikenhout en staal 5

De boekenkast industrieel op maat laten maken

Binnen onze collectie boekenkast vindt je al vele prachtige boekenkasten met stalen frame en houten legplanken. Hoogwaardige, maar toch betaalbare industriele kasten welke je vrijwel in alle afmetingen en afwerkingen direct online kunt bestellen. De kans is dan ook groot dat er altijd wel een maat tussen zit die past bij jouw wensen.

Maar wat nu als je een ander ontwerp in gedachten hebt? Misschien wil je wel iets veranderen aan de kokermaat of tussenruimte van de legplanken. Wil je een dicht vak toevoegen om toch wat uit het zicht op te kunnen bergen. Dat kan, onze boekenkasten industrieel worden in eigen werkplaats gemaakt, zowel het vervaardigen van het stalen frame als het houtwerk. Voor vragen over de mogelijkheden kun je mailen, bellen, whatsappen of langskomen in de winkel.

Barts meubelen: De locatie voor maatwerk boekenkasten in industriele stijl

Onze werkplaats en kleine winkel bevindt zich in het eveneens kleine plaatsje Heerle. Dit dorp vindt je in Brabant en ligt naast de grotere steden Roosendaal en Bergen op Zoom.

We hebben hier geen grote woonwinkel maar laten hier wel een aantal meubelstukken zien om een goede indruk te kunnen krijgen van onze collecties.

Daarnaast kunnen we hier meer vertellen over poedercoatings, coatings op het hout, kleuren en kunnen wij ook alles laten zien. Ook kun je hier met een van ons om tafel om jouw maatwerk project te bespreken.

bezoeklocatie barts meubelen
Boekenkast Industrieel