Boekenkast industrieel

Een industriele boekenkast kenmerkt zich door zijn stoere en minimalistische ontwerp. Er wordt gebruikt gemaakt van metaal en hout. De kasten hebben een open structuur, waarbij boeken en accessoires goed zichtbaar zijn. Boekenkasten worden vaak gekozen om een gezellige sfeer in de ruimte te brengen, hiervoor is het belangrijk dat deze op een goede manier worden ingericht, anders zou het wat rommelig kunnen ogen. Graag helpen wij je met enkele tips om de boekenkast industrieel in te richten.

Kenmerken en materialen van een industriele boekenkast

Een belangrijk kenmerk van een boekenkast industrieel is het gebruik van stevige, robuuste materialen. Staal is vaak het dominante materiaal dat wordt gebruikt voor het frame. Dit geeft de kast een stoer en industrieel uiterlijk. Vaak wordt dit gecombineerd met houten elementen, zoals eikenhouten legplanken om warmte en natuurlijkheid toe te voegen aan het geheel. Ook een combinatie met steigerhouten planken wordt regelmatig gemaakt, dit zorgt voor een robuuste uitstraling.

Enkele voorbeelden van onze boekenkast industrieel met verschillende looks.

Hieronder zie je 3x een industriele boekenkast met verschillende uitstralingen en afwerkingen. Het leuke is dat ze allemaal zijn gemaakt van staal en eikenhout. Maar zoals je ziet is dit wel bij iedere kast op een andere manier verwerkt.

Op foto 1, stalen boekenkast met eikenhout, hebben we het stalen frame laten voorzien van een witte poedercoating dit zorgt voor een hele rustige uitstraling. Onderin staan rieten mandjes, hierin kun je kleine spulletjes opbergen en toch de rustige uitstraling behouden.
Bij foto 2 zie je boekenkast rustiek eikenhout en staal 2, hier heeft het staal een transparante afwerking gehad. Het robuuste van het staal blijft in deze look behouden. Ook hier heb je onderin door de vintage fruitkisten weer ruimte om wat losse spullen op te bergen.
Op foto 3, boekenkast industrieel Jennifer zie je een subtiel stalen frame en voeren de eikenhouten boomstam legplanken de boventoon. Bovendien zijn de legplanken gebrand om het geheel nog stoerder te maken.

Alle industriele boekenkasten bekijken

Wat is de ideale diepte van een boekenkast?

De ideale diepte voor een boekenkast is natuurlijk iets afhankelijk van het soort boeken wat je hierin wilt gaan plaatsen. Wil je de kast vullen met kleine romannetjes hoeft de kast natuurlijk niet zo diep te zijn. Maar wil je hier grote boeken, ordners of ook nog wat leuke planten en woonaccessoires in kwijt ga je al naar een stuk dieper, dan adviseren wij een diepte van 40cm. Gemiddeld hebben onze boekenkasten een diepte van 30 tot 40cm. Maar dit kan eventueel naar wens ook worden aangepast. Bedenk dus van te voren even wat jij precies wilt plaatsen in jouw nieuwe boekenkast.

Hoe stijl je de boekenkast industrieel?

Als je een nieuwe boekenkast hebt gekocht begin je natuurlijk altijd met een lege basis. Wil je jouw huidige boekenkast opnieuw inrichten, om welke reden dan ook. Dan is onze tip: begin schoon, haal hem helemaal leeg, stof hem eventueel nog even af, zo start je weer met een frisse blik. Bedenk wat je in de boekenkast wilt plaatsen, is dit een volledige boekencollectie of zijn het je favoriete woonaccessoires, souvenirs of planten? Bedenk welke items je als echte blikvangers wilt plaatsen en welke je minder speciaal vindt. De items die je het liefst wilt zien plaats je natuurlijk op ooghoogte.

Sorteer de boeken op de manier die jij prettig vindt
Ben jij van plan de boekenkast volledig te vullen met boeken? Bepaal dan van te voren op welke wijze jij de boeken het liefste sorteert. Hierbij zijn vele natuurlijk vele mogelijkheden. Op kleur van de kaft, blauw bij blauw etc. Een sortering kan natuurlijk ook op formaat van de boeken, sommige grote boeken zijn vaak leuker om liggend in plaats van staand te plaatsen. De variatie in staande en liggende boeken kan ook een leuke speelse uitstraling geven in de boekenkast. Een andere sortering is natuurlijk op naam of genre.

Ga jij de boekenkast industrieel stijlen met woonaccessoires en boeken?
Bij een kleinere collectie boeken gecombineerd met woonaccessoires vinden wij het mooi om de boeken liggend te plaatsen, rekening houden met kleuren en formaat. Wees ook niet bang om af en toe een lege ruimte over te laten in de boekenkast, dit creëert balans en rust. Plaats wat grotere woonaccessoires of groepjes met wisselende formaten bij elkaar om de aandacht hiernaartoe te trekken.

boekenkast industrieel gevuld met boeken
Onze industriele boekenkasten zijn meer dan stevig genoeg om een grote collectie boeken te kunnen dragen.

De boekenkast industrieel op maat laten maken

Binnen onze collectie boekenkast vindt je al vele prachtige boekenkasten met stalen frame en houten legplanken. Hoogwaardige, maar toch betaalbare industriele kasten welke je vrijwel in alle afmetingen en afwerkingen direct online kunt bestellen. De kans is dan ook groot dat er altijd wel een maat tussen zit die past bij jouw wensen. Maar wat nu als je een ander ontwerp in gedachten hebt? Misschien wil je wel iets veranderen aan de kokermaat of tussenruimte van de legplanken. Wil je een dicht vak toevoegen om toch wat uit het zicht op te kunnen bergen. Dat kan natuurlijk want al onze boekenkasten worden in eigen werkplaats gemaakt. Het beste kunt u dan contact met ons opnemen om uw wensen en verwachtingen door te spreken.

De boekenkast industrieel bij jouw thuis.

Onze werkplaats en kleine winkel bevindt zich in het eveneens kleine plaatsje Heerle. Dit dorp vindt je in Brabant en ligt naast de grotere steden Roosendaal en Bergen op Zoom. We heten je hier binnen onze openingstijden van harte welkom. We hebben hier geen grote woonwinkel maar showen hier wel een aantal meubelstukken om een goede indruk te kunnen krijgen van onze collecties. Daarnaast kunnen we hier meer vertellen over poedercoatings, coatings op het hout, kleuren en kunnen wij ook alles laten zien. Ook kun je hier met een van ons om tafel om jouw maatwerk project te bespreken.

Bekijk al onze industriele boekenkasten

Meer leuke artikelen lezen?