Merk:

BBQ Flavour Binchotan white eucalyptus | 1 grillsessie

19,99

Met de BBQ Flavour Binchotan Eucalyptus 1 grillsessie, heb jij precies genoeg Binchotan in huis om 1 grillsessie te voltooien op je Shichirin. Ben jij nog niet bekend met Binchotan dan is deze verpakking perfect voor jou! Binchotan Eucalyptus brandt op een constante temperatuur en geeft geen rook en spettert niet. Het heeft een lange brandduur, gemiddeld 4 uur waardoor dit de perfecte brandstof is voor de tafelgrill. Deze Binchotan heeft een koolstofpercentage van 95,9% en het houtskoolbed kan een temperatuur behalen van 870 tot 1000 °C.

EAN: 8720364498979 Artikelnummer: 100216 Categorie:

Beschrijving

BBQ Flavour Binchotan White Eucalyptus 1 grillsessie

In vergelijking met Marabu houtskool is Binchotan veel rustiger. Het knettert niet en is compleet geur- en rookloos als je het aansteekt. Het brand veel langer dan Marabu en behaalt ook een hogere temperatuur. Daarom is Binchotan zeer geschikt om te gebruiken in je tafelgrill. Doordat het niet spettert is dit ook een veilige brandstof om te gebruiken met kinderen.

Tijdens het traditioneel productieproces zijn er geen chemicaliën toegevoegd. De ashoeveelheid is ongeveer 1,8%. Binchotan is een soort houtskool met een onaards hoog koolstofpercentage, wat voor een bijna zuivere samenstelling zorgt. En dat proef je, je kan Binchotan namelijk ook goed gebruiken als zuivering voor je water én Binchotan is zeer geschikt om caveman style bereidingen uit te oefenen.

Met deze verpakking, die goed is voor 1 grillsessie, raak je bekend met Binchotan en wil je na gebruik niks anders meer! De verpakking bevat ongeveer 1KG aan Binchotan en is daarmee voldoende om jouw tafelgrill of Konro-grill te vullen en te genieten van een grillsessie van zo’n 4 uur. Weet jij al wat je gaat klaarmaken op je Shichirin? In ons Shichirin boek worden er tal van recepten gedeeld die je op de Shichirin kan maken, daarnaast wordt Binchotan ook uitgebreid besproken.

Geschiedenis Binchotan

Binchotan wordt in Japan op een prachtige traditionele manier gemaakt, in ovens van steen en klei. Het branden van deze houtskool vereist een dermate grote expertise dat er een apart vak voor bestaat: Binchotanbrander. Het maken van Binchotan tegen de Japanse kwaliteitseisen is heel moeilijk, maar ook zeker niet onmogelijk. Het duurt vooral enorm lang. Eén cyclus van het maken van zo’n vierhonderd kilo Binchotan duurt maar liefst 15 dagen. Die cyclus begint met het verzamelen van hout en eindigt met het verpakken in dozen. Het verzamelde hout wordt eerst zorgvuldig in de oven geplaatst en zo’n tien dagen lang met minimale zuurstoftoevoer op ongeveer 200 °C verhit. Die minimale zuurstoftoevoer zorgt ervoor dat het hout niet verbrandt maar ontleedt. Doordat er zó weinig zuurstof wordt toegevoerd, wordt er uiteindelijk een bijna volledig zuivere samenstelling van koolstof gevormd. Wanneer de rook die uit de oven komt nét de goede kleur heeft, is het hout ontleed en wordt de zuurstoftoevoer vergroot. De oven bereikt een temperatuur van maar liefst 1000 °C . Dit proces stopt zodra de houtskool een rode gloed krijgt. De laatste stap is het rollen van de houtskool in as en zand, waardoor het zijn kenmerkende grijze gloed krijgt. Het heet immers niet voor niets White Binchotan. Het eindresultaat is Binchotan, met een prachtig koolstofpercentage van maar liefst zo’n 95%.

Hoe gebruik je Binchotan?

Om Binchotan te laten branden kun je het beste eerst een zachter houtskoolbed met bijvoorbeeld Acacia houtskool maken. De Binchotan leg je vervolgens diagonaal op het hete houtskoolbed. Zo krijg je Binchotan gemakkelijk aan. Ook is het mogelijk Binchotan met een gasbrander aan te steken, hierbij moet je rekenen op ongeveer 15 minuten branden. Om het aansteken van je Binchotan makkelijk te maken, hebben we de Binchopan ontwikkeld. De binchopan gebruik je om Binchotan eenvoudig en snel aan te steken.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “BBQ Flavour Binchotan white eucalyptus | 1 grillsessie” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…