De kinderkeuken van hout

Ben je op zoek naar een speelgoedkeuken voor jouw kindje(s)? Denk dan zeker eens na over de voordelen van een kinderkeuken van hout. Wij ontwikkelen al meer dan 10 jaar steigerhouten speelkeukens voor kinderen. In deze ontwikkeling houden wij rekening met veel belangrijke aspecten die belangrijk zijn voor zowel de kwaliteit als veiligheid en natuurlijk houden we ook het speelplezier en de beleving van de kinderen hierbij in gedachte.

kinderkeuken
De kinderkeuken van hout

De voordelen van een houten kinderkeuken

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen graag alles kopiëren wat hun ouders ook doen. Dit maakt dan ook dat kinderen zich over het algemeen altijd aangetrokken voelen tot speelgoed zoals een kinderkeuken. Hierin kunnen ze uren rommelen en “gerechtjes maken”. Je zult al snel zien dat ze een kleine weerspiegeling zijn van jezelf in de keuken.

Eén van de grootste voordelen is dat een houten kinderkeuken duurzaam is. Hout is stevig en kan tegen een stootje, waardoor de keuken jarenlang meegaat. Daarnaast zorgt het natuurlijke materiaal voor een warme uitstraling in huis, wat weer bijdraagt aan de gezelligheid.

Een ander voordeel van een houten kinderkeuken is dat het de creativiteit en verbeeldingskracht stimuleert. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven in hun rollenspel als chef-kok of bakker. Ze kunnen hun eigen gerechten bedenken, ingrediënten verzamelen en deze bereiden zoals ze zelf willen. Bovendien draagt het ook bij aan het ontwikkelen van motorische vaardigheden.

Alles wat je wilt weten over de houten kinderkeuken van Barts Meubelen

Er zijn een aantal vragen die vaak voorbij komen als het gaat om het samenstellen van de steigerhouten speelkeukens bij ons op de website. Om deze vragen nog beter te kunnen beantwoorden hebben we een aantal pagina’s geschreven met voorbeeldfoto’s en extra informatie.

Wat is belangrijk voor de houten kinderkeuken?

Inmiddels zijn wij al jaren bezig met het ontwikkelen van de kinderkeuken van steigerhout. Wat wij erg belangrijk vinden bij het ontwerpen van een nieuwe steigerhouten speelkeuken is de stevigheid, de uitstraling en de speelbeleving voor het kind. Ook vinden wij dat een speelgoedkeuken niet alleen geschikt is voor meisjes maar zeker ook perfect is voor jongens.

Bovendien worden al onze kinderkeukens goed geschuurd en worden er geen giftige stoffen gebruikt. Daarnaast hebben wij goed nagedacht over verschillende ontwerpen en elementen zodat er altijd een model is wat precies past in jouw woonruimte. Bovendien kun je onze speelkeukens personaliseren doordat je zelf de werkblad hoogte, het figuur in de deurtjes, plexiglas of krijtbord in het ovendeurtje zelf bepaald. En wist je dat je in deze kinderkeukens ook nog eens onwijs veel opbergruimte hebt. Wat erg handig is met al dat kinderspeelgoed.

De kinderkeuken personaliseren.

We hebben inmiddels al een ruim assortiment speelkeukentjes van steigerhout op onze site. Al onze speelgoedkeukens zijn grotendeels zelf samen te stellen. Zo bepaalt u de werkblad hoogte voor de speelkeuken van steigerhout aan de hand van de leeftijd van uw kindje(s). Daarnaast kun je zelf kiezen voor het soort steigerhout en eventueel een kleurbehandeling kiezen. Verder worden er bij verschillende modellen figuren uit o.a. de deurtjes gezaagd om de kinderkeukens nog verder te personaliseren. Want naast de belofte dat onze speelkeukens gaan zorgen voor urenlang speelplezier. Vinden wij het belangrijk dat het nieuwe speelgoedkeukentje een mooie toevoeging wordt voor jouw woonkamer. Een speelkeuken die je met trots laat zien en niet hoeft te verstoppen in een donker hoekje.

De kinderkeuken van hout is een duurzame keuze.

Wij zien onze kinderkeukens regelmatig een 2e of 3e leven krijgen. Een steigerhouten kinderkeuken is namelijk niet alleen prachtig om te zien maar ook nog eens een duurzame keuze. Natuurlijk kan het hout hier en daar iets gaan werken en misschien ooit wel een deukje oplopen. Maar dit maakt de kinderkeuken alleen nog maar mooier. Onze speelkeukentjes zijn gemaakt om aan te kokkerellen, spelen en te ontdekken, niet alleen vandaag maar ook in de jaren erna.

steigerhouten speelkeuken 9 (3)
houten-speelkeukentje-19

Veelgestelde vragen over de kinderkeuken van hout.

Moeten we de speelkeuken zelf monteren?
Nee, alle kinderkeukens zijn compleet gemonteerd bij levering / afhalen.
Hoe zit het met splintervorming?
Steigerhout is natuurlijk een wat robuuster houtsoort dus we begrijpen dat dit een veelgestelde vraag is. Maar alle speelkeukens worden meerdere malen goed geschuurd voordat ze bij ons de werkplaats mogen verlaten, de kans op een splinter is dus minimaal.
Wat is de levertijd van een speelgoedkeuken?
De levertijd is gemiddeld 3-5 weken.
Is het ook mogelijk sneller te leveren?
Meestal wel, het is uiteraard een beetje afhankelijk van de drukte, maar meestal kunnen wij wel sneller leveren, zeker als een speelkeuken afgehaald kan worden.