De bartafel: stijlvol en functioneel voor vele ruimtes

eikenhouten-boomstam-bartafel(40)

De materialen voor de bartafel

Materialen zijn een belangrijk aspect bij het uitzoeken van de juiste bartafel.

bartafel-industrieel-sieb.fb-pijl

Een bartafel set met 4 industriele krukken

Deze bartafel set kies je met industriele barkrukken of combineer je met stoffen barkrukken.

bartafel-industrieel-sieb

Een prachtige bartafel met eiken blad.

Deze bartafel heeft een fijn ontwerp. Een slanke koker en een subtiel blad zorgt voor de moderne uitstraling.

Het houten blad voor de bartafel

Materialen zijn een belangrijk aspect bij het uitzoeken van de juiste bartafel. Er zijn verschillende materialen die je voor het houten blad zou kunnen kiezen. Eikenhout is een populair materiaal vanwege de warme uitstraling, minimale werking en stevigheid.

Daarnaast is steigerhout is ook een veelgebruikt houtsoort voor bartafels. Het heeft een robuuste uitstraling welke goed past goed in een industrieel interieur. En ook beter past als je van plan bent iets minder uit te geven aan de bartafel.

Het onderstel van de bartafel; hout of metaal?

Onder het blad heb je diverse keuzes qua onderstel / frame. Je kunt kiezen voor houten poten. Maar natuurlijk ook voor een stalen onderstel. Een metalen onderstel is de meest gekozen optie. Dit is omdat je daar veel meer keuzes in hebt en ook meer kleuren. Daarnaast kan het onderstel dan net even wat verfijnder worden als met hout.

De grote verschillen tussen hout en metaal zijn naast de mogelijkheden qua vormgeving natuurlijk ook de uitstraling van de bartafel. Houten poten geven het totaal een warmere uitstraling. Wat perfect past in een Scandinavisch, landelijke woonstijl. Een stalen frame past daarentegen in een moderne, industriële woning. Maar bijvoorbeeld ook heel goed in loftstijl.

De maten en vormen voor een bartafel

Behalve de materialen en onderstellen voor jouw bartafel heb je natuurlijk ook de afmetingen en totale vormgeving. Hierin kun je weer vele kanten op. Afhankelijk voor jouw smaak en de ruimte die je hiervoor wilt gebruiken in je woning.

Denk hierbij aan een rechthoekige bartafel, ronde bartafels of vierkant.
Maar ook boomstam bartafels en andere vormen naar wens.

eikenhouten-boomstam-bartafel-(40).1

Boomstam bartafel met x-onderstel

Wij hebben een ruim assortiment eikenhouten bartafels. Waaronder deze eikenhouten boomstam bartafel (40) met stalen X-poot. Deze bartafel heeft een massief eikenhouten blad van 40mm dik.

Bartafel boomstam 110cm (40)

Bartafel boomstam met U-poot

Deze boomstam bartafel is perfect voor vele woonstijlen. Het is een hoge bartafel van 110cm hoog. De lengte x breedte kun je bij zelf bepalen.

bartafel.keuken.1

Bartafel op maat
(op aanvraag)

Deze bartafel is een voorbeeld van een gerealiseerd maatwerk project. Voor vragen over maatwerk kunt u het beste contact met ons opnemen.

bartafel_80x80_modern

Bartafel met ronde hoeken 80x80cm

Deze vierkante bartafel voor binnen heeft een hoogte van 95cm. Het houten blad van massief eikenhout heeft ronde hoeken en verjongde kanten.