Zwevende plank aan de muur

Zoek jij een zwevende wandplank? Onze houten wandplanken met blinde plankdragers zijn stevig en sfeervol. Bovendien zijn ze eenvoudig op maat te bestellen. Onze planken worden vrijwel altijd gemaakt van massief eikenhout. En vaak gekozen als keukenplank.

eiken-wandplank-zwevend
Eiken wandplank boomstam (40)

Met ons stappenplan bevestig je de wandplank met blinde wandbeugels eenvoudig aan de muur.

Zwevende wandplank hout.

Voor de zwevende wandplank op maat kies je natuurlijk voor Barts Meubelen. Wij hebben een ruim assortiment wandplanken met verschillende afwerkingen. Daarnaast worden ze altijd snel geleverd en bestel je ze direct online in vele afmetingen. Ook ben je altijd welkom, binnen onze openingstijden, om ze in onze showroom te komen bekijken.

zwevende-wandplank
eiken wandplank zwevend (40)

Zwevende plank badkamer.

Wil jij nog een mooie plank voor de badkamer. Met onze eiken wandplank zwevend voeg je direct heel veel sfeer toe aan deze ruimte. Bovendien bestel je ook deze zwevende wandplank op maat. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor diverse afwerkingen. Zo past jouw nieuwe plank altijd perfect in jouw interieur.

Denk hierbij aan onze eiken wandplanken met:
Ronde kanten in 40mm dik of ronde kanten in 22/25mm dik.
Verjongde kanten in 40mm dik of 25mm dik met verjongde rand.
Klassiek met rechte kanten 40mm of 25mm dik eikenhout met rechte kanten.
Sfeervol met boomkanten in 40mm dik of een boomstam wandplank van 25mm dik.

Tip. Combineer de zwevende wandplank met onze eikenhouten badplank voor een extra gevoel van luxe.

zwevende-wandplank-en-badplank
naar alle wandplanken

Onderhoud voor de zwevende plank badkamer.

De zwevende wandplank van hout moet je zeker in de badkamer wel goed onderhouden. Dit komt doordat de badkamer toch wel tot een van de vochtigste ruimtes in huis behoort. De houten wandplank zwevend zul je tegen dit vocht moeten beschermen. Dit doe je door hem door ons te laten coaten of door hem thuis zelf te coaten / lakken. Vervolgens kun je hem met de onderhoudsspray in de beste conditie houden. Meer hierover lees je hier.

Keukenplank hout.

Ook in de keuken komt onze houten wandplank zwevend goed van pas. Vergeet bovenkastjes met spullen waar je toch niet bij kan. De eiken wandplank zwevend heeft een luxe uitstraling en zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Bovendien vind je onze eikenhouten planken in vele vormen. Zo kun je altijd een wandplank vinden die in jouw interieur past.

Rechte wandplanken met strakke lijnen zorgen over het algemeen voor meer rust. Bovendien combineren ze makkelijk in vele woonstijlen. Maar ook een boomstam wandplank met natuurlijke vormen kan waanzinnig leuk staan. Houdt jij meer van organische vormen? Kies dan voor de wandplank met ronde kanten. Vul de keukenplank met voorraadpotten of mooi servies. Wat dacht je van de combinatie van een boomstam wandplank in combinatie met een boomstam keukenblad.

keukenplank-hout
wandplanken zwevend boomstam (40)

Montage voor de zwevende wandplank

Natuurlijk is het voordat je de zwevende wandplank op maat gaat bestellen wel handig om te weten wat je ervan kunt verwachten. Wat is inbegrepen bij deze planken en hoe werkt de montage. In feite is het vrij gemakkelijk. Afhankelijk van het formaat van de wandplanken ontvang je 2 of meerdere blinde plankdragers. Dit zijn losse pinnen die je aan de muur monteert. Hier schuif je later de plank overheen.

Stap 1.
Controleer of je wand geschikt is voor zwevende wandplanken. Dit kan in principe op alle muren met uitzondering van holle wanden. Vergeet niet te controleren of er geen leidingwerk loopt op de plaats waar je de zwevende wandplank wilt bevestigen.

Stap 2.
Controleer of je alle benodigdheden hebt ontvangen. In jouw pakket zit:
– De wandplank
– 2 (of meerdere) blinde wandbeugels. Het aantal is afhankelijk van de lengte van de plank.
– 2 (of meerdere) pluggen, horend bij de blinde wandpin.
– 2 (of meerdere) ringetjes.

Stap 3.
Bepaal waar de plank op de muur moet komen te hangen. Pak nu je waterpas en potlood. Trek nu met behulp van je waterpas een rechte lijn, iets korter dan de wandplank, op de muur. Houd de plank net onder deze getrokken streep met de boorgaten naar boven. Nu kun je de juiste plek voor de boorgaten makkelijk markeren.

Stap 4.
Het is nu tijd om de gaten te boren. Let goed op dat je hiervoor de juiste diameter boor gebruikt. Boor niet dieper dan nodig voor de plug. Je wilt niet per ongeluk uitkomen bij de buurvrouw. šŸ˜‰

Stap 5.
Duw nu de meegeleverde pluggen in de gaten. Schuif het ringetje om de blinde wandbeugel en draai hem met behulp van een tangetje in de plug.

Stap 6.
Nu je alle wandpinnen hebt gemonteerd kun je de wandplank hier overheen schuiven.

Stap 7.
Decoreer de wandplank met jouw favoriete items en deel het resultaat met ons. Elke maand verloten wij onder de inzendingen een gratis wandplank. Mee loten? Mail je foto(s) naar kim@bartsmeubelen.nl

montage-zwevende-wandplank
Zwevende plank aan de muur