Kijk mee: 2 tuinkasten van douglas in de tuin

De tuin is meer dan alleen een buitenruimte, het is een verlengstuk van het huis waar je kunt ontspannen, tuinieren en genieten van de natuur. Om volop te genieten van het buitenleven is het belangrijk dat je hier wat opbergruimte hebt maar natuurlijk ook een plekje om de tuin gezellig aan te kleden, bijvoorbeeld met leuke plantjes. Bekijk hieronder de combinatie van 2 douglas tuinkasten die we afgelopen zomer leverde bij een van onze klanten. Stel hier zelf deze douglas tuinkast samen.

2 douglas tuinkasten naast elkaar
Kijk mee: 2 tuinkasten van douglas in de tuin

Tuinkasten van douglas hout

Tuinkasten van douglas hout zijn een populaire keuze als je zoekt naar schoonheid en duurzaamheid voor buiten. In dit artikel zullen we nog wat meer vertellen over de voordelen en veelzijdigheid van onze douglas tuinkasten. En natuurlijk waarom wij vinden dat dit een uitstekende toevoeging is aan elke tuin.

Het douglas hout voor de tuinkasten

Douglas hout, afkomstig van de douglasspar, staat bekend om zijn duurzaamheid en warme uitstraling. Het hout een roze/oranje kleur en een unieke nerfstructuur die het een aantrekkelijke keuze maakt voor tuinmeubilair. Bovendien wordt dit ook vaak gekozen voor overkappingen en tuinschermen waardoor het goed zal combineren in de tuin.

De duurzaamheid van douglas tuinkasten

Een van de belangrijkste voordelen van douglas tuinkasten is hun duurzaamheid. Douglas heeft van nature een hogere weerstand als bijvoorbeeld steigerhout. Het hout kan zonder behandeling worden gebruikt en zal na verloop van tijd een zilvergrijze kleur krijgen. Als je de oorspronkelijke kleur wilt behouden, unt u het hout behandelen of laten behandelen met een beschermende olie.

Meer weten over onze douglas tuinkasten?

Vergelijkbare berichten