De 8 favoriete buitenkeukens van dit moment!

Het is inmiddels bijna juni 2023. Tijd voor een tussenstand. Wat zijn de favoriete buitenkeukens op dit moment.. Zijn dit houten buiten keukens of wint toch de combinatie met een stalen frame. Dit jaar zijn er ook veel nieuwe modellen online gekomen. Welke collecties gaan we uitbreiden. We vinden het leuk om de resultaten met jullie te delen!

douglas_buitenkeuken_Roosendaal

De winnaar is: Douglas buitenkeuken Roosendaal

Het verschil was erg klein met de
nummer 2. Maar deze douglas buiten keuken met stalen frame en keramische tegels is tot nu toe de absolute favoriet van 2023!

douglas kamado tafel 150x70

Net op nummer 2:
Kamado tafel douglas 150×70

Net na model Roosendaal vindt je deze kamado tafel met keramische tegel bovenop. Een nieuw model die onwijs veel wordt besteld. En de best-seller in de combi deal!

buitenkeuken kamado douglas met tegel voorzijde

De 3e plaats: Buitenkeuken kamado douglas met tegel

Dit was de favoriet van vorig jaar. Dit jaar is hij nog steeds erg populair maar met het groeiende assortiment wordt hij wel iets minder vaak gekozen.

bbq tafel industrieel eikenhout en boomblad jim

Nummer 4: BBQ Tafel industrieel Jim

Oke, net niet in de top 3 maar toch een echte favoriet. Deze buitenkeuken: Jim van eikenhout met een stalen frame en eikenhouten boomblad. Een luxe model en ook een van de favorieten in de combi deal met een Yakiniku Large Kamado!

Leuk weetje:
Dit is de persoonlijke favoriet van onze collega en chauffeur: Duane.

buitenkeuken-douglas-200cm-op-zwenkwielen

Nummer 5: Buitenkeuken douglas 200cm

Het grote formaat.. de handige opbergruimte en de keramische tegel in het blad maken dit een zeer geliefde buitenkeuken. Deze buitenkeuken wordt vaak besteld in combinatie met een grill guru kamado. Bekijk hier deze combi deal.

buitenkeuken. douglas bovi

Op de 6e plaats:
Buiten keuken douglas Bovi

Deze douglas houten buiten keuken op wielen is compact. Heeft stoere, zwarte wielen en ook nog eens een lade onder de ruimte voor de kamado. Het volledig houten model heeft een rustige, warme uitstraling.

buiten keuken douglas brendan met keramische tegel

Nummer 7:
Buitenkeuken douglas Brendan

Dit model lijkt onwijs veel op de eerder genoemde buiten keuken Bovi. Het grote verschil? Naast dat de kamado aan de andere kant staat.. heeft dit model een keramische tegel in het blad. Het voordeel hiervan?

stalen bbq tafel douglas - 2jpg

En nog net in de top 8:
Stalen bbq tafel Douglas

Deze buitenkeuken heeft nog net een plaatsje in deze lijst. Toch is het echt een vaak bestelde buitenkeuken. En zeker de moeite waard. Het stoere stalen frame is voorzien van een mat-zwarte poedercoating en staat op zwarte wielen. Wat een prachtig contrast heeft met het warme douglas hout.

Een aantal handige weetjes die we mee willen geven bij het bestellen van een buitenkeuken.

Na een gesprekje met onze chauffeur afgelopen week hoorde ik dat klanten vaak geen tafelnest hebben om de kamado op te plaatsen in de buitenkeuken. En laat dit nu heel erg belangrijk zijn. Zowel voor je buitenkeuken als kamado.

Een kamado wordt heet.. plaats je dit direct op het hout.. heb je natuurlijk vergrote kans op een brandgevaarlijke situatie. Daar wordt niemand blij van. Maar ook je kamado vindt het fijn om een luchtcirculatie te hebben rond de kamado.

Vaak kun je van jouw merk kamado wel een tafelnest vinden. Maar wij hebben ook een heel stevig eigen model. Zorg in ieder geval dat je er 1 hebt liggen of hem bij ons mee besteld. Want dan zal de chauffeur een tilletje geven om die zware kamado in jouw nieuwe buitenkeuken te zetten. Een fijne extra service. šŸ–¤

Er zijn een aantal accessoires die je na / tijdens bereidingen op de kamado even ergens moet zetten. Bijvoorbeeld een gietijzeren pannetje of je rib rek. De keramische tegels kunnen wel tegen een stootje en zorgen bovendien dat niet je hele houten keuken onder de saus komt te zitten. Een hele handige extra dus.

Twijfel je nog welke buitenkeuken het beste past bij jouw wensen en kamado. Of wil je een complete set bestaande uit een kamado en buitenkeuken. Wij hebben vele modellen in onze showtuin staan. Zo kun je zelf even komen kijken, voelen en ervaren. En ga je altijd met de juiste informatie en misschien wel een waanzinnige aankoop voor de toekomst naar huis.