Bartafel of eettafel, wat past het beste bij jouw keuken?

In de moderne keuken kan het allemaal, een hoge bartafel, een halfhoge bartafel of een eettafel. Wij vertellen je graag de voordelen van beide varianten.

De eettafel voor in jouw keuken

Een eettafel is de meest traditionele vorm voor de eethoek. Ze zijn bedoeld voor formele maaltijden en het algemeen dagelijks gebruik voor het gezin. Het zijn vaak wat grotere tafels, mits de ruimte het toelaat, waardoor er ook ruimte is om bezoekers te ontvangen. Dat het een traditionele vorm is voor het dineren betekend natuurlijk niet dat de eettafel saai moet zijn. Eettafels heb je in verschillende varianten zodat er altijd een model is die perfect aansluit bij jouw interieur.

Een bartafel in de keuken

Bartafels worden vaak gebruikt voor informele maaltijden of een gezellige borrel en kunnen de ruimte een moderne look geven. Maar wist je dat er ook hele leuke bartafels zijn om langer aan te kunnen tafelen in de keuken. Ze zijn er in verschillende hoogtes, een hoge bartafel is ook geschikt om aan te staan en hangen. Terwijl een halfhoge bartafel ook heel geschikt is om gezellig aan te tafelen, zeker in combinatie met fijne halfhoge barkrukken.

Voordelen van een bartafel in de keuken

  • Ruimtelijk gevoel: De verhoogde hoogte van een bartafel kan een gevoel van openheid en ruimte in een kamer. bevorderen, omdat de ruimte onder de tafel zichtbaar is en de ruimte hierdoor luchtiger aan kan voelen.
  • Gezellige sfeer: Bartafels creëeren meestal een informele en gezellige sfeer.Het is gemakkelijk om rond een bartafel te staan wat uitnodigend werkt voor gesprekken.
  • Extra werkruimte: Doordat een bartafel wat hoger is kun je hem vaak makkelijker gebruiken als verlenging van je keukenblad als je veel bereidingen moet doen of een kleinere keuken hebt.

Voordelen van een traditionele eetkamertafel in de keuken

  • Meer zitplaatsen: Over het algemeen bieden eetkamertafels meer zitplaatsen dan bartafels. Dit maakt ze ideaal voor grote gezinnen en het ontvangen van (veel) bezoek.
  • Geschikt voor alle leeftijden: Eetkamertafels zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden, inclusief kinderen en ouderen.
  • Veelzijdigheid: Eettafels zijn veelzijdig in gebruik. Naast dat je er natuurlijk je maaltijden aan kunt nuttigen kunnen ze ook dienen als plek voor familie activiteiten zoals knutselen, huiswerk maken, thuiswerken en om spelletjes aan te spelen.

Natuurlijk blijft de uiteindelijke keuze persoonlijk, we hopen dat we hebben kunnen helpen met het opsommen van de verschillen.

Meer artikelen lezen?