Bartafel in Amersfoort

Denk jij eraan om een bartafel te kopen voor jouw woning in Amersfoort? Wat ons betreft een uitstekend idee. Een bartafel heeft zoveel positieve kanten dat we bijna niet zouden weten waarom je er geen zou willen. Toch zijn er wel een aantal dingen die je echt wilt weten, maar die vertellen wij hieronder.. lees je mee?

Waarom kiezen voor een bartafel?

Er zijn vele redenen waarom je erover na zou moeten denken om een bartafel in je huis te plaatsen. Dit kan zijn in plaats van een eettafel maar ook in combinatie met een eettafel.

Een bartafel kan natuurlijk als extra, maar lang niet iedereen heeft zoveel ruimte in huis. Maar wist je dat een bartafel ook voor een kleine ruimte heel geschikt kan zijn.

 • Door de hoogte van een bartafel lijkt het geheel luchtiger als bij de standaard eettafel.
 • Voor een bartafel kun je meestal een wat kleiner formaat kiezen als een eettafel.
 • Het is een plek waar je makkelijk gaat zitten met bezoek wat uitnodigt tot gezellige gesprekken en een relaxte setting.
 • Je hebt tegenwoordig hele leuke barkrukken waardoor de bartafel net zoveel zitcomfort biedt als de eetkamertafel.
 • Groot assortiment en ook te verwerken in de keuken voor extra ruimte besparing.
halfhoge bartafel eikenhout maatwerk
Bartafel in Amersfoort 

Hoe hoog moet de bartafel zijn?

Binnen ons assortiment bartafels bieden wij 2 standaard hoogtes aan die erg geliefd zijn. De bartafel van 110cm en van 95cm. Hieronder leggen wij de verschillen uit.

Bartafels van 110cm hoog

 • In deze hoogte wordt de bartafel ook wel eens sta-tafel genoemd.
 • De perfecte hoogte als je regelmatig een feestje geeft.
 • Heel prettig voor wat langere mensen.

Bartafels van 95cm hoog

 • Een fijne maat als keukeneiland in de keuken.
 • Met deze hoogte kun je nog heel makkelijk op een barkruk stappen.
 • Ook met jongere kinderen, kies dan wel voor een armleuning.

Verschillende vormgevingen voor de bartafel

Boomstam bartafel industreel (40) met eikenhouten blad en stalen frame
Bartafel met zwart gepoedercoat stalen poten en boomstamblad
boomstam bartafel met wandmontage en 1 stalen poot
Boomstam bartafel met wandmontage en 1 stalen poot
bartafel_80x80_modern
Kleine bartafel met poot in het midden

Optimaal zitcomfort voor de bartafel in Amersfoort

Ben je op zoek naar een bartafel in Amersfoort waar je uren aan kunt tafelen. Wil je echt uiterst comfortabel zitten dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten.

 • Waar kun je je voeten kwijt? Soms kan dit op de barkruk en is dit voldoende ondersteuning, maar er zijn ook mensen die het prettig vinden om een bartafel met poot steun over de lengte te hebben om hun voeten op te plaatsen.
 • De stevigheid van de bartafel: Nu is dit met onze eikenhouten bartafels geen enkel probleem. Het enige waar je op moet letten is dat een bartafel met poot in het midden altijd minder stabiel is als met poten op de kopse kant / hoeken.
 • De hoogte van de bartafel. Ben je niet zo groot en wil je makkelijk van je stoel op en af stappen, kies dan voor een halfhoge bartafel van 95cm.
 • Goede barkrukken, bedenk hierbij of je voorkeur uitgaat naar met / zonder armleuningen. En let op dat je een hoogte kiest die matcht met de bartafel hoogte. Bij een bartafel van 110cm kies je zithoogte 78cm en bij een bartafel van 95cm hoog kies je een zithoogte van 65cm.
eiken boomstam bartafel met stalen frame onderstel
Bartafel met steun over de lengte om je voeten op te kunnen plaatsen
Boomstam bartafel industreel (40).3
Bartafel met boomstam randen en barkrukken zonder armleuning
barset-industrieel-sieb.3
Bartafel met barkrukken van eikenhout hout en staal
eikenhouten boomstam bartafel met zwart metalen onderstel
Bartafel met boomblad op bartafel poot in het midden

De bartafel laten bezorgen in Amersfoort

Uiteraard heb je de mogelijkheid om de bar tafel te laten bezorgen in Amersfoort en omgeving. Dit gebeurd middels eigen transport door onze vriendelijke chauffeur. Hij kan indien gewenst de bartafel ook meteen monteren zodat je direct daarna aan tafel kunt. Inplannen van leveringen is altijd in overleg en een aantal dagen voor levering ontvang je al een mail met het tijdvak van de bezorging zodat je de agenda er op aan kunt laten sluiten.

Wil je graag langskomen?

Wij vinden het erg leuk om je te ontvangen. En denken zelf ook dat we een hele inspirerende ruimte hebben ingericht om jullie in te kunnen ontvangen onder het genot van een heerlijk bakje koffie.

Maar het is niet zo groot, er staan natuurlijk wel een aantal meubels opgesteld maar het is geen grote woonwinkel. Wij willen namelijk onze focus behouden op maatwerk, met hier en daar een vaste maat.

Wel kunnen we in deze ruimte alles laten zien waarvan wij denken: dit moet je zien en weten om een goede keuze te kunnen maken. Ook hebben wij een wand vol met proefstalen in nog veel meer kleuren als die je online nog kunt vinden. En zitten er hele leuke maatwerk-specialisten klaar om je te helpen met het beantwoorden van al je vragen.

Meer over onze openingstijden en bezoeklocatie >>

showroom barts meubelen
Bartafel in Amersfoort