Alles over steigerhout
Wij vertellen graag meer over steigerhout. De verschillende soorten steigerhout: nieuw steigerhout, old-look steigerhout en echt gebruikt steigerhout. Maar ook de veerwerking van steigerhouten planken tot meubelen voor in en rondom het huis.
Misschien bent u al beetje bekend met steigerhout maar het kan ook zijn dat het voor u nog helemaal nieuw is. Hier proberen wij zoveel mogelijk handige en belangrijke informatie voor de aanschaf van uw steigerhouten meubelen te delen. Bijvoorbeeld welke soorten steigerhout er zijn maar natuurijk ook hun kenmerken en waar je op moet letten. (old-look steigerhout)
Steigerhout kopen
Steigerhout – een natuurproduct dat blijft werken.
Steigerhout is een natuurproduct dat reageert op weersinvloeden. Dit geld voor de buitenmeubelen, maar zeker ook voor de binnenmeubels. Het hout zet uit bij vochtopname en krimpt bij vochtverlies. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u een steigerhouten tafel heeft en deze in de periode dat de kachel aan gaat ineens grote kieren heeft gekregen, die dan vervolgens een paar maanden later weer zijn verdwenen. Dit noemen ze het werken van het hout.
Om dit proces tot een minimum te beperken zijn al onze steigerhouten planken terug gedroogd. Ook wordt hier in de constructie van uw meubel rekening zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Helemaal voorkomen is niet mogelijk, en eigenlijk ook niet nodig. Het geeft de meubels namelijk ook een bepaalde uitstraling. Maar wilt u het toch graag zoveel mogelijk voorkomen is het belangrijk de temperaturen en de luchtvochtigheid in uw huis / werkruimte zo constant mogelijk te houden.
Ook is het mogelijk dat er een beetje hars uit de plank gaat lekken (bloeien), hier kunnen wij helaas niets aan veranderen, ook dit behoort tot het natuurlijke proces. Maar als we in de werkplaats een grote plek hars zien in een plank wordt deze natuurlijk niet gebruikt. Echter door hoge temperaturen ( de zomer, zon of de kachel ) kan het hout opnieuw gaan lekken door een nieuwe scheur in het hout. Deze hars kunt u verwijderen door het lichtjes weg te schrapen, het bloeien stopt vanzelf.