We zochten het uit: de voor en nadelen van de ronde eettafel

We weten het allemaal.. een ronde eikenhouten eetkamertafel creëert een warme en gastvrije sfeer. In een restaurant wordt ik ook altijd blij als ze ons plaatsen aan een ronde tafel. Niemand hoeft zich dan buitengesloten te voelen in het gesprek en niemand zit op dat ongemakkelijke hoekje. Maar wat zijn nu de voor en nadelen van een ronde eettafel in je woning? Wij gingen op onderzoek uit en schreven dit artikel om je op weg te helpen, mocht je nog twijfelen of de ronde eetkamertafel iets voor jou zou zijn.

Zoals ik al vertelde.. ik leg dus ergens de connectie dat ik een ronde tafel gezelliger vindt in een gesprek. Maar toch probeer ik er even blanco in te duiken.. Er zijn namelijk ook wel wat vraagstukken die ik heb bij een ronde tafel in huis plaatsen.. Want kost een ronde tafel niet onwijs veel ruimte? In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen en nadelen van deze tafels. En kom ik erachter dat de ronde tafel juist hartstikke ruimtebesparend kan zijn.. dus lees zeker even verder.

sfeerafbeelding Ronde eettafel Otto 130x130x75cm - Espresso Mango
ronde tafel met stalen frame
ronde-rustiek-eikenhouten-tafel-1

De voordelen van een ronde eettafel

  • Gezellige sfeer: Ronde tafels bevorderen gesprekken doordat iedereen dicht bij elkaar zit, wat zorgt voor een gezellige en intieme sfeer tijdens maaltijden of bijeenkomsten.
  • Geen scherpe hoeken: Ronde tafels hebben geen scherpe hoeken, waardoor ze veiliger zijn, vooral in huizen met jongere kinderen.
  • Flexibele zitplaatsen: Omdat er geen vaste hoofdzijde is, kun je meer mensen comfortabel rond een ronde tafel plaatsen dan bij een rechthoekige tafel met vergelijkbare afmetingen.
  • Ruimtebesparend: Een van de meest voor de hand liggende voordelen van een ronde eikenhouten tafel is het ruimtebesparende ontwerp. In vergelijking met rechthoekige of vierkante tafels neemt een ronde tafel minder vloeroppervlakte in beslag, waardoor het ideaal is voor kleinere ruimtes. Dit maakt het een uitstekende keuze voor appartementen, studio’s of gezellige eetruimtes waar efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte essentieel is.
  • Tijdloos en veelzijdig ontwerp: Eikenhout staat bekend om zijn tijdloze schoonheid en duurzaamheid, waardoor een ronde tafel van dit materiaal een investering is die jarenlang meegaat. Bovendien past het natuurlijke en warme karakter van eikenhout bij verschillende interieurstijlen, van traditioneel tot modern. Of je nu een rustieke uitstraling wilt creëren of een meer eigentijdse look nastreeft, een ronde eikenhouten tafel past zich gemakkelijk aan en vormt een aanvulling op het decor.

Nadelen van een ronde eetkamertafel

  • Minder ruimte voor gerechten: Bij grotere ronde tafels kan het moeilijker zijn om voldoende ruimte te vinden voor gerechten en decoraties in het midden van de tafel.
  • Beperkte plaatsmogelijkheden: Ronde tafels kunnen lastiger zijn om te plaatsen in sommige interieurs. Ze kunnen bijvoorbeeld niet tegen een muur staan en ook in een smalle ruimte is dit vaak niet de handigste vorm.

Bovendien bestel je bij barts meubelen de ronde tafel in elke gewenste maat

Bij ons kun je de ronde eetkamertafel in vele maten bestellen. Hoe groot je de tafel wilt is natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren, namelijk de beschikbare ruimte en hoeveel stoelen je rondom de tafel wilt plaatsen. Let op voor stoelen met armleuning heb je natuurlijk wat meer ruimte nodig als voor stoelen zonder armleuning. Zou je het fijn vinden als wij met je mee denken? Neem contact met ons op per mail, telefoon of bezoek onze locatie. Bekijk hier al onze ronde eettafels, hiernaast hebben wij ook nog 100+ varianten die we op maat kunnen aanbieden.