De voor en nadelen van de ronde eettafel

Een ronde eetkamertafel zorgt voor een warme en gastvrije sfeer in de eethoek. Ze zijn te bestellen in vele afmetingen met diverse onderstellen en in een breed scala aan kleuren. De ronde eettafel heeft een aantal fijne voordelen maar natuurlijk ook nadelen om rekening mee te houden.

sfeerafbeelding Ronde eettafel Otto 130x130x75cm - Espresso Mango
ronde tafel met stalen frame
ronde-rustiek-eikenhouten-tafel-1

De voordelen van een ronde eettafel

  • Gezellige sfeer: Ronde tafels bevorderen gesprekken doordat iedereen dicht bij elkaar zit, wat zorgt voor een gezellige en intieme sfeer tijdens maaltijden of bijeenkomsten.
  • Geen scherpe hoeken: Ronde tafels hebben geen scherpe hoeken, waardoor ze veiliger zijn, vooral in huizen met jongere kinderen.
  • Flexibele zitplaatsen: Omdat er geen vaste hoofdzijde is, kun je meer mensen comfortabel rond een ronde tafel plaatsen dan bij een rechthoekige tafel met vergelijkbare afmetingen.
  • Ruimtebesparend: De afwezigheid van hoeken maakt ronde tafels ideaal voor kleinere eetkamers omdat ze efficiënter met de beschikbare ruimte omgaan.

Nadelen van een ronde eetkamertafel

  • Minder ruimte voor gerechten: Bij grotere ronde tafels kan het moeilijker zijn om voldoende ruimte te vinden voor gerechten en decoraties in het midden van de tafel.
  • Beperkte plaatsmogelijkheden: Ronde tafels kunnen lastiger zijn om te plaatsen in sommige interieurs. Ze kunnen bijvoorbeeld niet tegen een muur staan en ook in een smalle ruimte is dit vaak niet de handigste vorm.

De ronde eetkamertafel bestel je in vele afmetingen

Natuurlijk kun je bij ons de ronde eetkamertafel in vele maten bestellen. Hoe groot je de tafel wilt is natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren, namelijk de beschikbare ruimte en hoeveel stoelen je rondom de tafel wilt plaatsen. Let op voor stoelen met armleuning heb je natuurlijk wat meer ruimte nodig als voor stoelen zonder armleuning.

Bekijk hier al onze ronde eettafels

Barts meubelen
Herelsestraat 206 – 4726SV Heerle NB