Industriële vakkenkast: Stijlvolle opbergruimte voor ieder interieur

Bij Barts Meubelen vindt je een groot assortiment met stijlvolle, moderne of industriele vakkenkasten. Unieke ontwerpen die je nergens anders gaat vinden. Deze unieke vakkenkasten worden geproduceerd vanuit onze eigen werkplaats te Heerle NB.

open vakkenkast industrieel eikenhout en staal 2 - 140x200cm - transparant gespoten staal
Open kasten met vakken
vakkenkast eikenhout en staal 9 - 160cm breed x 200cm hoog
Vakkenkasten met houten deuren
vakkenkast eikenhout en staal 8
Vakkenkasten met zwarte of stalen deuren
maatwerk kast visgraat eikenhout en staal
Vakkenkasten met visgraat motief

Opbergruimte zonder overvol gevoel: de perfecte balans

Goede opbergruimte in huis is belangrijk, het zorgen dat alles opgeborgen kan worden op een vaste plek heeft als voordeel dat het minder snel rommelig wordt. Maar tegelijkertijd kan het vullen van een ruimte met dichte kasten heel propperig aanvoelen. Daarom is het belangrijk om vooraf goed te bedenken wat je nodig hebt aan opbergruimte.

Daarnaast vinden wij het ook altijd belangrijk dat een huis een persoonlijke touch krijgt. Dit doe je door boeken, decoratieve items, kunstwerken of foto’s te plaatsen.

In een groot deel van onze vakkenkast collectie hebben we deze twee met elkaar gecombineerd voor een perfect balans tussen showen en opbergen. Want door een mooi balans tussen deze twee te creëeren zorg je voor een opgeruimde, luchtige en stijlvolle ruimte.

Voordelen van open vakken in een vakkenkast

Een open vakkenkast wordt vaak gekozen in kleinere ruimtes omdat dit het gevoel van ruimtelijkheid behoud. Open vakken worden vaak gevuld met boeken, planten, foto’s of woonaccessoires. Maar het kan ook handig zijn voor items waar je directe toegang wilt zoals een koffiezetapparaat of radio. Meer voordelen van open vakken zijn:

  • Luchtigheid: Open vakken laten licht doorstromen en zorgen voor een gevoel van ruimte, zelfs in kleinere kamers.
  • Tentoonstellen: Ze bieden de mogelijkheid om decoratieve items, boeken of kunstwerken tentoon te stellen, waardoor de ruimte een persoonlijk tintje krijgt.
  • Toegankelijkheid: Belangrijke voorwerpen zijn gemakkelijk binnen handbereik, wat de functionaliteit van de kast verhoogt.

Voordelen van dichte vakken in een vakkenkast

Ik weet niet hoe het bij jullie thuis is.. Maar in ons gezin zijn er heel wat spullen die achter deuren en in lades worden opgeborgen. Knutselspullen, gezelschapsspellen, kleine rommeltjes, kabels etc. Allemaal spullen die ik graag uit het zicht wil opbergen om te zorgen dat het huis rustig en overzichtelijk blijft. Maar de grootste voordelen zijn:

  • Rust en overzicht: Door items uit het zicht te houden, wordt voorkomen dat de ruimte overvol lijkt, waardoor een gevoel van orde en rust ontstaat.
  • Bescherming van items: Dichte vakken bieden bescherming aan gevoelige of breekbare items die kunnen worden beschadigd door stof, licht of nieuwsgierige handen.
  • Opbergen van kleine items: Zeker een lade is heel handig als “rommel lade”.

Verschillende keuzes in materialen voor de industriële vakkenkast

De Barts Meubelen vakkenkasten in industriele stijl worden vervaardigd in eigen werkplaats. Dit bekend dat wij zowel het stalen frame lassen als het houtwerk voor de rest van de kast verzorgen. Bij de industriele vakkenkast werken wij hoofdzakelijk met een combinatie van eikenhout en staal. Maar er zijn ook nog wat andere keuze mogelijkheden met betrekking tot het hout zoals: oud eiken, wagondelen, gezaagde spoorbiels, steigerhout en vaak ook nog wat tijdelijke specials.

Bovendien heb je voor het stalen frame natuurlijk ook vele vormgevingen. Zo bepaald de koker maat, de hoeveelheid staal en de afwerking van het staal een groot deel van de totale uitstraling van de kast.

woonkamerkast - wit frame met eikenhout op maat
Witte poedercoating
open vakken kast industrieel eikenhout en staal 2 - 140x200cm - transparant gespoten staal
Transparant gespoten staa
detail foto vakkenkast industrieel bart - open kast met vakken van eikenhout en staal in vele afmetingen
Mat-zwarte poedercoating
tafelpoot; rechthoekige eettafel eikenhout milo - 220x90cm - antraciete poedercoating op het onderstel -noest donker gestopt - transparante coating op het blad
Antraciete poedercoating

Verschillende voorbeelden voor mogelijkheden met hout

Hieronder laten we enkele voorbeelden zien van mogelijkheden qua hout. Van blank eikenhout tot kleurbehandeling. Uiteraard zijn er naast deze mogelijkheden nog veel meer keuzes, maar dit zijn een aantal van de meest gekozen varianten.

Kast gebrand eikenhout en staal justin
Gebrand eikenhout: voor een extra stoer karakter
Moderne kast eik en staal in de kleur morning wood
Kleurbehandeling: Morning Wood op het Eikenhout
afbeelding kast industrieel met vakken
Naturel eikenhout: Eikenhout met blanke, matte coating
Wandkast vintage eik en staal in Heerhugowaard
Kleurbehandeling: Vintage op het Eikenhout
Kast gerookt eikenhout met zwart staal
Kleurolie eikenhout: gerookt eiken olie + stalen deur
vakkenkast eikenhout en staal 8 - zwart eiken, eiken en staal
Zwart en blank eiken: legplanken blank eiken + eiken met mat-zwarte lak
industriele-vakkenkast-steigerhout-en-staal-kruisland
Steigerhout: old-look steigerhout in het frame
kast industrieel dre - klant
Oud grenen: Robuust en stoer karakter, niet glad.

Verschillende bewerkingen voor het hout en stalen deuren

Naast verschillende behandelingen op het stalen frame van de vakkenkast industrieel en verschillende kleuren zijn er ook nog diverse variaties voor de bewerkingen. Hieronder laten we enkele voorbeelden zien.

detailfoto visgraat motief wandkast eiken
Bewerking: Visgraat motief
Maatwerk keukenkast bovenop het keukenblad detailfoto
Stalen deuren: Stoer en modern
details Industriele kast voor een tv lift op maat
Bewerking: Gefreesd motief
Hoge vitrinekast eiken hout, staal en glas
Glazen deuren: In houten of stalen kade

Maatwerk voor de industriele vakkenkast

Wij maken al onze meubelen op bestelling. Dus ook de “standaard vakkenkasten” met industriele look die je online al kunt vinden kasten worden op bestelling gemaakt. Hierdoor kun je bij vele kasten al kiezen voor div. maten en behandelingen. Maar ook volledig maatwerk verzorgen wij natuurlijk. Deze kun je via onze offerte-formulieren aanvragen of per mail. Natuurlijk ben je ook va harte welkom in de winkel / werkplaats om je te laten adviseren en de mogelijkheden door te spreken. Hier kunnen wij ook de verschillende mogelijkheden qua kleuren, materialen en behandelingen laten zien.

Op zoek naar meer maatwerk inspiratie?

Bekijk hier onze pagina: inspiratie maatwerk kasten. Hier vindt je kasten die wij op maat maakten in het verleden, maar ook handige tips, voorbeelden van kleuren en andere handige items.