Coating op het eikenhout voor indoor toepassingen

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over een coating op het eikenhout. Waarom we het adviseren, welke mogelijkheden er zijn, welk product wij adviseren en gebruiken en waarom wij voor dit product kiezen.

Waarom moet je eikenhout coaten / behandelen?

Eikenhout bevat van nature looizuren welken in combinatie met vocht omhoog komen in het hout en looizuur-vlekken veroorzaken. Deze vlekken kunnen onwijs lastig zijn weer uit het hout te krijgen, in de meeste gevallen zul je ze eruit moeten schuren, en dit wil je natuurlijk voorkomen.

Maar niet alleen vocht is een boosdoener voor jouw eikenhout in huis. Ook het laten omvallen van een glaasje sap of knoeien tijdens het opscheppen kan jouw eikenhouten eettafel lelijke vlekken geven. Daarom is het prettig deze te beschermen.

Hoe beschermt een coating het eikenhout?

Een coating legt een afsluitende laklaag op het eikenhout waardoor vloeistoffen zoals water of het knoeien tijdens het opscheppen niet meteen worden opgenomen door het hout.

Hoe ziet hout met een coating er dan uit?

Vaak horen we dat veel mensen toch nog een beetje angstig zijn voor coatings etc. op het hout. De angsten zijn vaak:

 • Maakt een coating het hout veel geler?
  Nee, het krijgt geen gele kleur.
 • Wordt het hout veel donkerder?
  Nee, het hout wordt niet zichtbaar donkerder, het scheelt vrijwel niks.
 • Gaat het hout erg glanzen?
  Standaard werken wij met een 0% coating, dit houdt in dat er 0%glans aan toegevoegd wordt. Echt een ultra matte-coating welke een invisible effect geeft.
 • Wat als ik wel wil een glimmende laag op het hout zou willen?
  Als je wel een glans laagje zou willen kun je dit aangeven.
  Wij hebben naast ultra-mat ook semi-glans en glans coatings.

Welke coating wordt er gebruikt of kan ik gebruiken?

Wij werken met de coatings van BlueWolf, wij vinden dit een fijn product omdat het een 1component lak is met een hoge beschermingsfactor welke je in 3 lagen opbouwt. Je kunt het toepassen voor vele houten toepassingen zoals houten meubelen, parketvloeren, trappen en trapleuningen.

De lak biedt optimale bescherming zonder zichtbaar aanwezig te zijn. Het geeft het hout een heldere- en natuurlijke uitstraling. Bovendien werken ze met grondstoffen van proactieve, verantwoordelijke leveranciers. Waardoor er niet alleen aan de bescherming van de tafel wordt gedacht maar ook aan de milieuvriendelijk van het product.

coating op het eikenhout
Coating op het eikenhout voor indoor toepassingen

Vergelijkbare berichten