Het lekkerste sparerib recept van de kamado
Wij maken ze voor ieder familie feestje? Waarom.. Het is gewoon zo’n ultiem makkelijke favoriet van iedereen. Altijd lege borden en het is een vrij simpel recept waardoor je genoeg tijd over hebt om te gebruiken voor de overige voorbereidingen van het feestje. En bijvoorbeeld nog een extra gerechtje neer te kunnen zetten.
Wat heb je nodig voor het maken van spareribs op de kamado?
- Infidel Pork Rub van Grill Your Ass Off
- R.P.G. Salted Vodka Glaze van Grill Your Ass Off
- Rookhout, beuken of eiken.
- Verse spareribs van de slager, hoeveelheid afhankelijk van aantal personen.
Tip: Het lekkerste zijn ze als ze niet te dun en niet te dik bevleesd zijn.
Wat heb je nodig voor het instellen van jouw kamado?
- We gaan starten met indirect dus je hebt je pro-set / hitteschild nodig.
- Ook heb je een opvangbakje / drie pan nodig om je hitteschild te beschermen.
- En een sparerib rekje om je ribben in te plaatsen.
- Eventueel een woodchipper.
Nu gaan beginnen met het klaarmaken van de verse spareribs.
Hiervoor heb je uiteraard verse spareribs nodig die niet bevroren zijn.
Stap 1 – Het voorbereiden van de spareribs.
Verwijder het vliesje aan de onderkant van de sparerib en breng de rub aan op de ribben. Dek vervolgens de ribbetjes af en leg ze nog een paar uurtjes in de koelkast zodat de smaak er goed in kan trekken.
Stap 2 – De kamado instellen en de spareribs erop.
Stel de kamado in op indirect tussen de 100 en 120 graden. En plaats de spareribs in het rekje op de kamado voor +/- 2 uurtjes. Voeg tijdens deze bereiding 2 tot 3 keer een handje rookhout toe.
Stap 3 – Inpakken en terug op de kamado.
Vervolgens haal je de spareribs van de kamado en pak je ze per stuk in met aluminiumfolie. Nu plaats je ze weer terug in het rekje. Houdt de kamado nog steeds tussen de 100 en 120 graden. Ook deze keer weer +/- 2 uurtjes.
Stap 4 – De Ribben Aflakken en afbakken.
Nu kun je het rekje volledig van de kamado halen. De spareribs uitpakken en aflakken met de saus van Grill Your Ass Off. Stook je kamado op tot 250 graden en bak ze aan beide kanten af.
Daarna kun je aan tafel. Als het goed is valt het vlees nu zo van de botjes af. Eet smakelijk!