Japanse Pannenkoek op teppanyaki plaat.
De Japanse pannenkoek wordt ook wel de okonomiyaki genoemd. Het is een hartige pannenkoek die je gemakkelijk maakt op de teppanyaki plaat.
Okonomiyaki
Japanse pannenkoek
Wat heb je nodig om dit recept te kunnen maken?
Jouw kamado | De teppanyaki plaat | Multilevel lift | Woodchipper | Beslagkom | Garde.
Ingrediëntenlijst voor dit Japanse pannenkoek recept:
Alle benodigdheden in huis?
Dan is het nu tijd om aan de slag te gaan met het maken van de Japanse pannenkoek.
Stap 1.
We beginnen met het beslag maken voor de okonomiyaki, Japanse pannenkoek. Voeg hiervoor de bloem, het ei en de dashi samen. Voeg de dashi rustig toe, beetje bij beetje, een maak een dik papje. Voor de binding roer je de panko erdoor. Voeg nu de fijn gesneden kool toe en naar smaak de Aziatische kruiden.
Stap 2.
Verhit de teppanyaki plaat tot 180 graden en smeer de plaat in met een klein beetje olijfolie. Bak hierop je pannenkoekenbeslag ongeveer 5 minuten aan beide kanten. Voeg tijdens het bakken wat vuurkruiden toe middels de woodchipper voor een unieke smaakbeleving.
Stap 3.
Haal de okonomiyaki, Japanse pannenkoek van de teppanyaki plaat en leg hem op een bord. Strooi er vervolgens wat gesneden lente uitjes overheen. Vervolgens dresseer je er de kalkoenfilet plakjes op en strooi hierover wat wasabi poeder naar smaak voor extra pit. En als laatste de kewpie mayo om het geheel af te maken.
Stap 4.
In Japan wordt dit gegeten met chopsticks, maar mes en vork kan natuurlijk ook prima.
Itadakimasu, eet smakelijk!